Limunada s medom: 7 razloga zašto je trebate konzumirati svaki dan

Limunada s medom je čudotvorni lijek za organizam. U nastavku donosimo razloga zašto je svakodnevno trebate konzumirati.

Liječnici i stručnjaci iz cijelog svijeta potvrdili su da ispijanje čaše limunade s medom svakog dana donosi velike zdravstvene koristi za ljudski organizam, a evo i što pod tim podrazumijevaju, odnosno na koji način ova kombinacija djeluje na ljudski organizam.

Limunada s medom poboljšava zdravlje crijeva

Jedan od ključnih koraka u održavanju zdravog načina života je održavanje zdravih crijeva, a mješavina meda i limuna omogućava bolji rad metabolizma koji je neophodan kada se probudite.

Ova kombinacija poboljšava metabolizam jer želučane stijenke ostavlja u stabilnom stanju za probavu hrane koja se uzima tijekom dana. Također, limunov sok je koristan kada je riječ o ublažavanju nadutosti i refluksa.

VIDI OVO: Limun za zdravlje: Ljekovita svojstva koja svi trebaju znati

Čisti probavni sustav

Tijekom probave, neki prehrambeni sastojci imaju se mogu skupljati u probavnom sustavu. Čaša limunade s medom nakon svakog obroka očistit će sve te supstance koje se nakupljaju nakon obroka.

Limunada s medom podiže imunitet

Nitko ne voli biti bolestan. Zato, kada imate priliku, trebali biste izdvojiti malo vremena te se fokusirati na jačanje svog imuniteta.

Vitamin C koji se nalazi u limunovom soku daje zadivljujuće rezultate kada se radi o suzbijanju prehlade i gripa. Ekstrakt limuna sadrži i saponine koji su neophodni pri liječenju oštećenja kože.

Smanjuje kiselost organizma

Kada je tijelo pretjerano kiselo veća je vjerojatnost da ćete dobiti neku infekciju.

Nakon što se razgradi, mliječna kiselina u organizmu se može nagomilati do razine opasene za organizam, čineći ga ranjivim na sve vrste infekcija.

VIDI OVO: Med za zdravlje: Sva ljekovita svojstva meda koja trebate znati

Zbog toga bi tijelo trebalo imati uravnoteženu razinu kiselosti u svakom trenutku. Limunska i askorbinska kiselina koje se nalaze u limunu su rastvorljive u krvi, za razliku od drugih kiselina.

Ako svakog dana popijete jednu čašu limunade s medom, sigurno ćete osjetiti promjene u vašem tijelu.

Potiče hidrataciju

Podrazumijeva se da tijelo u svakom trenutku mora da bude hidrirano. Kada je tijelo u dehidriranom stanju, povećava se naprezanje kardiovaskularnog sustava, a dolazi i do češće pojave zatvora. Konzumacijom limunade s medom se mogu izbjeći ove komplikacije, navodi Health and Human Research.

Potiče gubljenje kilograma

Limun sadrži pektin i druga vlakna koja suzbijaju osećaj gladi kada se konzumiraju.
Kada mješavina limuna i meda stigne do želuca, reakcija između katalizatora gušterače i meda povećava brzinu metabolizma i potrošnju masti u tijelu, čime se povećava i postotak izgubljenih kilograma.

VIDI OVO: Med i topla čaša vode ujutro: Kombinacija koja će vas preporoditi!

Limunada s medom poboljšava izgled kože

Crvenilo i upala kože su rezultat nečistoća u krvi. Uz pomoć meda, krv se može pročistiti, a upale na koži smanjiti. Kako mješavina kruži tijelom, ona održava blistavu kožu tokom cijelog dana.