žene uništavaju supruga brak
Foto: Videoblocks.com

Mnoge žene bi se mogle iznenaditi kada otkriju na koje načine mogu uništiti vezu sa svojim mužem i u konačnici brak.

Kada sam se udala, iznenadilo me trenutni i velik osjećaj odgovornosti koju sam osjećala prema svom suprugu u brizi i ljubavi prema njemu. Odjednom je velik dio nečijeg života i sreće bio pod utjecajem mojih izbora i djela.

Žene, trebamo biti oprezne kako se brinemo za naše supruge i brakove. Nemojte dopustiti malim stvarima da unište ono što će vam donijeti najveću sreću u životu.

Ovo je samo nekoliko načina na koje ne znajući možete uništiti vašeg supruga i ubiti vaš brak (dodajem da, iako je ovaj članak upućen ženama, odnosi se i na muškarce).

1. Život izvan granica koje si možete priuštiti

Jedna je mudra žena iz moje crkve podijelila savjet: „Najbolja stvar koju možete učiniti kao supruga jest živjeti unutar onoga što vaš suprug može priuštiti.“

Žene, pokažite iskreno divljenje i poštovanje prema vašim supruzima tako da oprezno pratite budžet i koristite ono što vam je na raspolaganju na najbolji način. Budite mudre kada je riječ o financijama.

Neprestano žaljenje na to da nemate dovoljno novca da ispunite svoje velike želje ili nabijanje ogromnih dugova na vašoj kartici je loš način da zahvalite vašem suprugu koji teško radi cijeli dan kako bi se mogao skrbiti za vašu obitelj.

Da, možda nemate dovoljno da kupite markiranu torbu koju ste uvijek željeli, ali vaši će supruzi cijeniti i voljeti činjenicu da mu iskazujete poštovanje i da ste zahvalni za ono što on zaradi.

VIDI OVO: Molitva za brak: 9 jednostavnih molitvi koje možete moliti za svoj brak

2. Neprestana negativnost

Mrzite svoju kosu, nered po kući, susjeda preko puta, vašeg glupog kolegu s posla, staru perilicu posuđa i sve između. Čim vaš suprug dođe kući vi se bacate u akciju i zaspete ga svime negativnim što vam je bilo na umu ili što vam se u tom danu dogodilo.

Možete li zamisliti kako je teško nositi taj teret? Negativnost iscrpljuje. Muškarci vole popravljati stvari, a kada su neprestano pod paljbom vaših negativnosti i prigovora tada im je jako teško bilo što riješiti i pomoći vam.

Ako postoji jedna stvar koju sam naučila iz braka, to je da dobar suprug želi da mu supruga bude sretna, a ako on to ne može postići, tada i on postaje nesretan. U redu je imati loš dan s vremena na vrijeme – to je potpuno razumljivo; no nemojte da vam to prijeđe u naviku.

žene uništavaju supruga brak 1
Foto: Videoblocks.com

3. Sve vam je drugo na prvom mjestu

Kada iznad svog supruga postavite svoju djecu, majku, najbolje prijatelje, talente ili karijeru, tada mu šaljete poruku da on zapravo nije važan. Zamislite da vama netko godinama šalje takvu poruku. Što bi to učinilo vašem samopouzdanju?

Neka vaš suprug bude na prvom mjestu.

Iako se ponekad čini kontra-intuitivno i kontra-produktivno, iznenadit ćete se da je upravo to ključ sretnog braka.

Tako se mnogo parova razvodi u današnje vrijeme jer zanemaruju brinuti se jedno za drugo i voljeti jedno drugoga i stavljati jedno drugo na prvo mjesto.

Ako izaberete staviti jedno drugo na prvo mjesto, pronaći ćete mnogo radosti.

4. Uskraćivanje tjelesne ljubavi

Muškarci žele tjelesnu ljubav koja im je potrebna. Kada neprestano odbijate intimnost, to počinje loše utjecati na njih.

Seks ne bi trebao biti način kontroliranja svog supruga, nego se treba smatrati svetim alatom koji povezuje dvoje supružnika jedno s drugim i s Bogom.

Velik je blagoslov kada vas želi i treba dobar i romantičan suprug koji želi podijeliti nešto predivno i važno s vama – samo s vama. Čak i ako niste uvijek raspoložene, probajte popustiti (kada možete) i provedite to vrijeme zbližavajući se s vašim suprugom.

5. Ne govorite njegovim jezikom

Žene vole natuknuti stvari. Mislim da je to dio našeg DNK. No muškarci to jednostavno ne shvaćaju. Mislim da je to dio njihovog DNK.

Nemojte trošiti vrijeme u davanju suptilnih natuknica koje oni neće razumjeti; Jasno izrazite što vam je na umu. Budite iskrene o svojim osjećajima te nemojte držati stvari u sebi dok ne puknete. Ako vas pita što nije u redu, nemojte reći da nije ništa i očekivati da će vam pročitati misli i osjećaje. Budite otvoreni u vezi svojih osjećaja.