Mark Mattson je načelnik Laboratorija za neuroznanosti na nacionalnom institutu za starenje. Također je i profesor neuroznanosti na Sveučilištu Johns Hopkins, a jedan je od najistaknutijih istraživača na području staničnih i molekularnih mehanizama neurodegenerativnih bolesti, poput Parkinsonove bolesti i Alzheimerove bolesti.

Mark i njegov tim su objavili nekoliko radova na kojima se raspravlja koliko post dva puta tjedno znatno može smanjiti rizik od razvoja kako Parkinsonove i Alzheimerove bolesti, piše Novi svjetski poredak.

Kada pogledamo istraživanja o restrikciji kalorija, mnoga od njih pokazuju produženi životni vijek, kao i povećanu sposobnost za borbu protiv kroničnih bolesti.

To je zanimljivo, jer se post i ograničavanje kalorija pokazalo da potiče rast novih matičnih stanica, popravlja DNA, produžuje životni vijek i odgađa bolesti starosti i mnogo više, te je čak i pokazalo da je POST učinkovit kao tretman protiv raka u suradnji s lijekovima za kemoterapiju. (Kod mainstream medicine)

Nažalost, nikada nećete vidjeti kliničko ispitivanje provedeno bez ispitivanja uz pomoć farmaceutskih lijekova. To je zato što se ne može zaraditi od postu, ili iz biljke koja se ne može patentirati.

U nastavku je prezentiran prekrasan TEDx razgovor koji je dao Mark Mattson koji ide više u detalje o tome što post radi na mogu.

IZVORNovi-svjetski-poredak.com