Ako ti suze teku…, pogledaj gore

Ako ti teku suze, pogledaj gore i ruke s ožiljcima od čavala pretvorit će ih u bisere.

Blagoslovljeni Duh Sveti šapće srcu kršćanina: “Slijedi me, ja ću te voditi kući.”

Kad sumnjamo po pitanju volje Gospodnje, on nam je može učiniti vrlo jasnom. Kad smo zbunjeni jer nam oči ne mogu vidjeti u budućnost, on nas uzima za ruku i vodi. Kršćanine, klekni pred njim i predaj mu ne samo svoj život, nego i sve sumnje i strahove. Počni se pouzdavati i neće dugo proći kad će vjera i nada hodati uz tebe na tvom putu do Božjega grada.

Prije nekoliko godina, u vlaku sam razgovarao s jednim vrlo krhkim muškarcem i njegovom ženom. Rekli su mi da su na putu do jedinog mjesta na zemlji gdje on može, kako su mislili, naći olakšanje. Išli su do Izvora Siloe. Izvori se nalaze u Arkansasu. Nemam ništa protiv njih; njihova ljekovita voda može i vjerojatno je pomogla nekim bolesnicima koji su bolovali od određenih bolesti. Kako je razgovor tekao dalje, bolesnik se okrenuo k meni i rekao:

“Pretpostavljam da nikada niste imali nikakve potrebe posjetiti Izvore Siloae?”

Ali rekao sam mu da jesam.

Ispričao sam mu o izvorima Siloe, izvorima milosti gdje teče ljekovita voda. Ispričao sam mu o vodi u kojoj je slijepac u onim davnim danima oprao svoje oči, o duhovnom ribnjaku Siloe koji vjekovima nije presušio i o šuškanju Isusove halje koje se i danas, u danima u kojima mi živimo, čuje. Kakva slavna stvar, kršćanine i putniče, imati takva vodiča da nas vodi hodočasničkim putem našega života!

Dakle, ako ti teku suze, pogledaj gore i ruke s ožiljcima od čavala pretvorit će ih u bisere. Ako jecaji žalosti potresaju tvoj umoran lik, šapćući prizivaj ime Isus i tvoji će se jecaji promijeniti u snažne tonove orgulja duše dok svira melodiju slave.

Ako je noć tamna i put strm, prizovi svoga nebeskog Vodiča i otkrit ćeš da nije daleko. Pod njegovim će se dodirom ubrzo pojaviti vrh brda i breme će biti podignuto dok budeš promatrao divne livade milosti na drugoj strani. Biti uplašen i tjeskoban nije ispravno, hoću reći, ako si dijete Božje i nasljednik Očeva obećanja.

Autor: Charles S. Price

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!