NaslovnicaDuhovnost7 stvari koje Biblija kaže o ljudima koji idu u raj

7 stvari koje Biblija kaže o ljudima koji idu u raj

Isusova smrt na križu daje nam priliku da od Boga primimo oprost svih grijeha i vječni život. Ovih 7 stvari Biblija kaže o ljudima koji idu u raj.

A onima koji ga primiše podade moć da postanu djeca Božja: onima koji vjeruju u njegovo ime. (Ivan 1, 12)

Čovječanstvo je rođeno u prokletstvu grijeha koje ne možemo kontrolirati, ali mi služimo Bogu koji je napravio put da izbjegnemo to. Oni koji su Isusa prihvatili kao svog Spasitelja, moći će Ga gledati u licem u licem u raju.

7 stvari koje Biblija kaže o ljudima koji idu u raj

Na nebu neće biti bolesti, smrti, boli ili patnje (Otkrivenje 21, 4). Ponovno ćemo se ujediniti s vjernicima koji su bili prije nas (1. Solunjanima 4, 17).

1. Zemaljski kraj označava vječni početak

On nas izbavi iz vlasti tame i prenese u kraljevstvo Sina. (Kološanima 1, 13)

Nakon ovog života odlazimo Kristu. Naš zemaljski završetak označava vječni početak. Svaka će suza biti obrisana. Svaka rana izliječena. Ali dok god smo na zemlji, naš je posao živjeti u skladu s Njegovom Riječi i svjedočiti o Njemu.

2. Mjesto na nebu je već osigurano

“Ne boj se, jer ja sam te otkupio; imenom sam te zazvao: ti si moj!” (Izaija 43, 1b)

Prihvaćanje Krista kao našeg Spasitelja jamči naše mjesto s Njim na nebu. Isus je otišao na križ “da nitko ne bude izgubljen”. Autor života voli svaku dušu. On zna naše slabosti i platio je cijenu za naš grijeh.

PROČITAJTE: Što znači da je Isus “žrtva pomirnica”?

3. Vječna sigurnost

Reče joj Isus: “Ja sam uskrsnuće i život: tko u mene vjeruje, ako i umre, živjet će.” (Ivan 11, 25)

Isus je došao da nas spasi od toga da budemo odsječeni od Boga. Napravio je put za nas.

4. Isus je jedini put

Odgovori mu Isus: “Ja sam Put i Istina i Život: nitko ne dolazi Ocu osim po meni.” (Ivan 14, 6)

Ulazak u nebo se stječe spasenjem, ali neke religije stvaraju pravila izvan onoga što Bog zahtijeva. Isus jedini put. Svećeništvo koje je postojalo prije Njega više nam nije potrebno da bismo razgovarali s Bogom.

Za čovječanstvo je primamljivo postaviti standarde na temelju toga tko i što smatramo vrijednim Božjeg oprosta. Isus je umro kako bi izbrisao sve – za sve. Čak je i zločinac koji je umro pokraj Njega sada s Njim.

5. Novo srce

“Dat ću vam novo srce, nov duh udahnut ću u vas! Izvadit ću iz tijela vašega srce kameno i dat ću vam srce od mesa. Duh svoj udahnut ću u vas da hodite po mojim zakonima i da čuvate i vršite moje naredbe.” (Ezekiel 36, 26-27)

Kada prihvatimo Isusa za Spasitelja, upravo se to događa – Bog nam daje novo srce. Ostatak naših života na zemlji možemo proživjeti na način koji odaberemo. Spasenje nas ne čini robotima, automatski sposobnima vršiti Božju volju, ali nam omogućuje da imamo odnos s Njim.

Što više izaberemo hodati s Bogom i u skladu s Njegovom Riječi, to ćemo više iskusiti blagoslove neba na zemlji.

6. Isus nas nikad neće ostaviti

“Ja sam vrata. Kroza me tko uđe, spasit će se: i ulazit će i izlaziti i pašu nalaziti.” (Ivan 10, 9)

Isus je obećao da nas nikada neće ostaviti i da će se pobrinuti za svaku našu potrebu.

Zašto bi nam Isus obećao pašnjak? Određeni komad zemlje? On je naš pašnjak. U Njemu imamo sve što nam je potrebno. I na kraju, mi ćemo ostati s Njim. Opskrba životom i ustrajnošću koju nam On daje kroz spasenje traje zauvijek.

Isus nam osigurava sigurno mjesto, pašnjak, da nađemo utočište od onoga koji nas želi uništiti.

7. Oprost

Ako priznamo grijehe svoje, vjeran je on i pravedan: otpustit će nam grijehe i očistiti nas od svake nepravde. (1. Ivanova 1, 9)

Bog razumije da nosimo ostatke grešne naravi. On ne može biti u prisutnosti grijeha, pa je osigurao izlaz iz njega: ispovijed i pokajanje.

Isus, koji nas je poznavao dok smo ležali u utrobi, sada je ovdje i pruža nam ruku. Ne postoji ljubav kao što je nezasluženo oproštenje.

“Evo, činim nešto novo …” ( Izaija 43, 19), i vidjet ćemo Ga licem u lice kada dođemo kući.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare