NaslovnicaDuhovnost5 biblijskih citata kada se osjećate slabo ili umorno

5 biblijskih citata kada se osjećate slabo ili umorno

Ponekad se samo moramo pouzdati u Gospodinovu snagu. Ovih pet utješnih biblijskih citata vam mogu pomoći ako se osjećate slabo ili umorno.

Mnogi od nas su jako dobri u ostajanju zaposlenima. Usredotočujemo se na milijune stvari koje trebamo napraviti i zaboravimo da naša snaga dolazi od Boga dok se ne nađemo u problemima. Počnemo se osjećati nervozno i polako gubimo strpljenje.

Sve se počne činiti kao posao, čak i vrijeme s obitelji i stvari u kojima smo prije uživali. Bog nam govori da Njemu predamo svoje brige, no mi imamo naviku sami nositi sav teret, zbog čega postajemo umorni i obeshrabreni. 

Ne bismo trebali raditi stvari samo snagom volje. Prije ili poslije ćemo izgubiti taj elan. Večeras se to meni dogodilo. Suze su na rubu padanja te se samo želim pokriti preko glave u krevetu. Osjećam se preplavljeno i sve je tako komplicirano. Očito sve nastojim raditi samo svojom snagom te trebam svoje brige staviti u podnožje križa. 

Umjesto spavanja, odlučila sam provesti vrijeme čitajući Bibliju i moleći se. Pismo nas podsjeća koliko je Bog velik i koliko je neizmjerna Njegova ljubav prema nama. Kada se osjećate kao da više ne možete, pogledajte prema gore. Bog ne odustaje. On neće dopustiti da padnete. On je vaš Otac i snažno vas voli. 

Donosim pet utješnih citata za trenutke kada se osjećate slabo i umorno:

  1. „»Dosta ti je moja milost jer snaga se u slabosti usavršuje.« Najradije ću se dakle još više hvaliti svojim slabostima da se nastani u meni snaga Kristova. Zato uživam u slabostima, uvredama, poteškoćama, progonstvima, tjeskobama poradi Krista. Jer kad sam slab, onda sam jak.“ (2 Korinćanima 12,9-10).
  2. „Al’ onima što se u Jahvu uzdaju snaga se obnavlja, krila im rastu kao orlovima, trče i ne sustaju, hode i ne more se.“ (Izaija 40,31). 
  3. „Blagoslovljen Bog i Otac Gospodina našega Isusa Krista, Otac milosrđa i Bog svake utjehe! On nas tješi u svakoj našoj nevolji da bismo i mi sve koji su u nevolji mogli tješiti onom utjehom kojom nas same tješi Bog. Jer kao što su obilate patnje Kristove u nama, tako je po Kristu obilata i utjeha naša.“ (2 Korinćanima 1,3-5). 
  4. „Hodočasnička pjesma. K brdima oči svoje uzdižem: odakle će mi doći pomoć? Pomoć je moja od Jahve koji stvori nebo i zemlju. Tvojoj nozi on posrnuti ne da i neće zadrijemati on, čuvar tvoj. Ne, ne drijema i ne spava on, čuvar Izraelov. Jahve je čuvar tvoj, Jahve je zasjen tvoj s desne tvoje! Neće ti sunce nauditi danu ni mjesec noću. Čuvao te Jahve od zla svakoga, čuvao dušu tvoju! Čuvao Jahve tvoj izlazak i povratak odsada dovijeka.“ (Psalmi 121,1-8). 
  5. „Što ćemo dakle na to reći? Ako je Bog za nas, tko će protiv nas? Ta on ni svojega Sina nije poštedio, nego ga je za sve nas predao! Kako nam onda s njime neće sve darovati? Tko će optužiti izabranike Božje? Bog opravdava! Tko će osuditi? Krist Isus umrije, štoviše i uskrsnu, on je i zdesna Bogu – on se baš zauzima za nas! Tko će nas rastaviti od ljubavi Kristove? Nevolja? Tjeskoba? Progonstvo? Glad? Golotinja? Pogibao? Mač? Kao što je pisano: Poradi tebe ubijaju nas dan za danom i mi smo im ko ovce za klanje. U svemu tome nadmoćno pobjeđujemo po onome koji nas uzljubi.“ (Rimljanima 8,31-37). 

Autorica: Michelle Lindsey; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Faithit.com

PROČITAJTE JOŠ: