biblijski stihovi sotona sile zla napadaju
Foto: Background photo created by jcomp - www.freepik.com

Koji biblijski stihovi su dobra pomoć kada nas Sotona i sile zla napadaju? Ako se tako osjećate napadnuto, biblijski stihovi dolje vam mogu pomoći.

Sotona je ljubomorno biće. On ne želi da se približite Bogu i učinit će sve što je u njegovoj moći kako bi vas namamio da činite pogrešne stvari.

Ponekad on pobjeđuje, no ključna riječ ovdje je ponekad. S obzirom na ovo treba reći da je Sotona nemilosrdan. On neće stati sve dok ne uništi vašu vjeru u odvede vas daleko od Boga. Njegovi načini će vas uistinu testirati.

Stoga ako se osjećate kao da vas Sotona napada evo biblijskih stihova koje treba imati na umu i koji vam mogu pomoći da se oduprete.

Otrijeznite se! Bdijte! Protivnik vaš, đavao, kao ričući lav obilazi tražeći koga da proždre. Oprite mu se stameni u vjeri znajući da takve iste patnje podnose vaša braća po svijetu“. 1. Petrova 5, 8-9

Prva važna stvar je da uvijek trebamo biti na oprezu. Znajte da se Sotona uvijek šulja oko nas i da čeka na priliku kako bi iskoristio naše slabosti. Ne smijemo posustajati jer je zlo uporno.

Time što smo oprezni i svjesni sami sebe možemo zaštititi od bilo čega što nam Sotona sprema. Jednom kada smo svjesni trebamo ostati vjerni i svojom vjerom se trebamo odupirati bilo čemu što Sotona radi. Pronađimo utjehu u spoznaji kako postoje drugi koji poput nas, bivaju kušani i testirani. Pobijedimo ovu borbu za Gospodina.

VIDI OVO: Molitva za pomoć: Evo kako moliti u vrijeme potrebe

 Ti, o moj Kralju i Bože moj, ti si dao pobjede Jakovu“. Psalam 44, 5

Ovaj stih priznaje kako postoji samo jedan način da se pobijedi Sotonu, a to je kroz Gospodina. Koristite ovaj stih za podsjetnik da je Bog konačni izvor snage za pobjedu u ovom ratu. Pouzdajmo se dovoljno da potražimo Gospodinovu pomoć i dok to činimo budimo pouzdani u potiskivanju đavla i pobjedi nad njime.

„Ne bojte se i ne plašite se toga velikog mnoštva, jer ovo nije vaš rat, nego Božji“. 2. Ljetopisa 20, 15

Razumljivo jest da kršćane može uplašiti zlo. To se događa iz razloga što sumnjamo u sebe kada smo suočeni sa testovima i izazovima. Ipak, ova sumnja u sebe je upravo zašto nas đavao napada. Važno je ne bojati se jer znamo da se Bog bori s nama. Znajmo da je ovo rat između Boga i Sotone i da smo mi uhvaćeni između.

Sve što Sotona čini on čini kako bi povrijedio Boga. Ako je Sotona uspješan u uništavanju vaše vjere, to će Boga strahovito povrijediti. Stoga budimo hrabri jer Bog uvijek pobjeđuje borbe.

VIDI OVO: 7 znakova da se suočavate s duhovnim napadom

Podložite se dakle Bogu! Oduprite se đavlu i pobjeći će od vas“! Jakov 4, 7

Još jedan važan stih za upamtiti je ovaj. Ključno je da se potpuno predamo i potčinimo Bogu. On nam ne može pomoći ako Mu se djelomično predamo, što će Bog znati. Stavite svoje potpuno pouzdanje u Njega i On vas neće iznevjeriti ili napustiti. Sve dok vjerujemo da će Gospodin boriti naše borbe bit će nam lakše oduprijeti se đavlu.

Nije jednostavno neprestano biti na straži i stvarati štit oko sebe za svoju zaštitu. No kao djeca Božja mi smo dio ovog rata i trebamo učiniti svoj dio. Neka Riječ Božja bude naše oružje. Dopustimo Bogu da bude nepopustljiva volja u nama koja će nam dati snage za borbu!

Autor: Azalea Pena; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Christian Today