Biskup Mar Mari Emmanuel šokirao muslimane upozorenjem o zagrobnom životu

Biskup Mar Mari Emmanuel je šokirao muslimane i pripadnike drugih religija o zagrobnom životu gdje Isusa mogu očekivati.

Nepokolebljiva vjera biskupa Mar Mari Emmanuela u Krista sjaji kroz njegove riječi, neokaljana strahom ili sumnjom.

Unatoč prijetnjama i napadima, biskup Emmanuel ostaje čvrst, objavljujući svoju spremnost umrijeti za Krista kojeg poznaje kroz milost. Njegovo nepokolebljivo uvjerenje je svjetionik vjere u burnom svijetu.

Tijekom svog govora u podcastu, biskup Emmanuel je artikulirao svoju vjeru s jasnoćom koja je duboko odjeknula. Naglasio je da je njegova odanost isključivo uz Krista koji mu se objavio. “Umrijet ću za njega svake sekunde”, izjavio je, naglašavajući svoju nepokolebljivu predanost.

Kako je rasprava napredovala, biskup Emmanuel je zašao u bit kršćanstva, razlikujući ga od pukog pridržavanja vjerskih pravila i rituala. Osporavao je ideju da se spasenje može postići pridržavanjem zakona, ukazujući na inherentnu nesavršenost ljudskih napora da ispune božanska mjerila.

Biskup Mar Mari Emmanuel uputio snažnu poruku mladiću koji ga je napao

Biskup je istaknuo jedinstvenost Kristove poruke

Povlačeći paralele između Isusa i religijskih sustava svijeta, biskup Emanuel istaknuo je jedinstvenost Kristove poruke. Istaknuo je kako Isus poziva čovječanstvo na ljubav, a ne na legalizam, nadilazeći granice religijske dogme.

Obraćajući se sljedbenicima drugih vjera, biskup Emmanuel je postavio pitanja koja potiču na razmišljanje o prirodi vjerskog obreda. Pitao se mogu li rituali koje propisuju različite religije ikada biti dovoljni za postizanje božanskog savršenstva, tvrdeći da pravo ispunjenje leži samo u Kristu.

“Dopusti mi da to kažem s ljubavlju i poniznošću kada odeš u raj mogu ti pokazati, ne zato što sam kršćanin, ne zato što sam biskup, ne zato što vjerujem u Isusa Krista, ali mogu te uvjeriti da te na nebu Muhamed neće pozdraviti… Buda te neće pozdraviti, Krišna te neće pozdraviti… Tamo će biti Isus Krist iz Nazareta koji je umro za tebe i mene.

Pozivam vas da prihvatite Isusa kao Gospodina i Spasitelja jer nema drugog načina. Ako ga nemamo, osuđeni smo zauvijek jer u njemu leži vječni život.”, poručio je biskup.

Biskup Emmanuel je istražio posebnost Isusa unutar islama, izazivajući konvencionalna tumačenja. Suprotstavio je Isusovu ulogu kao Riječi Božje i Duha Božjega prikazu drugih proroka, predstavljajući uvjerljiv argument za Isusov značaj bez premca.

Isus svima nudi poruku nade i spasenja

Istaknuvši Isusovo čudesno rođenje i uskrsnuće, biskup Emanuel istaknuo je njegovu božansku narav. Istaknuo je kako Isus nadilazi ljudska ograničenja, nudeći svima koji vjeruju poruku nade i spasenja.

Unatoč složenosti teoloških rasprava, poruka biskupa Emanuela ostaje jednostavna, ali duboka: Isus je put, istina i život. Njegova nepokolebljiva vjera u Kristovu moć preobrazbe odjekuje kroz njegove riječi, nadahnjujući sve koji se s njima susreću.

Zaključno, nepokolebljiva odanost biskupa Mar Mari Emmanuela Kristu služi kao dokaz trajne snage vjere.

U svijetu prepunom neizvjesnosti, njegova nepokolebljiva vjera u Isusa Krista stoji kao svjetionik nade, pozivajući druge da prihvate poruku Evanđelja koja mijenja živote.

Pogledajte više u videu:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!