Bog brine za vaše probleme i patnje

Križ nam govori kako Bog brine za naše probleme i patnje, jer postavši čovjekom, Gospodin sam je patio i zna kako nam je!

Pitanje patnje je vrlo složeno. Zbog čega je u svijetu kojim vlada savršeni Bog potrebna patnja? Bog ne samo da ima moć zaustaviti zlo, već je to Bog koji je ljubav? Zašto bi u takvom svijetu bilo boli i bijede, bolesti i smrti?

Ovaj svijet nije ništa drugo doli suzna dolina, i vrlo mršavi privid sreće jedva uspijeva sakriti prljave činjenice od kojih nam se sastoji život.

Vidi li Bog vaše probleme i patnje?

Filozofiranje o problemu patnje nam ne donosi neko olakšanje. Nakon svega što iznesemo zapitamo se vidi li Bog sve ovo? Zna li Najuzvišeniji što se događa? Je li Mu opće stalo?

PROČITAJTE: 12 razloga zbog kojih vas Bog može pozvati na patnju

Kao i sva ostala pitanja, donosimo ih pod križ. Tamo nećemo pronaći odgovore na sve, ali će se naše nemirno srce koje luta umiriti. Nećemo naći potpuni odgovor na pitanje patnje, ali križ nam daje dovoljno kako bi nas utješio.

Bog nije neupućen u naše patnje

Križ nam govori da Bog nije neupućen u naše patnje, jer On sam je u osobi Sina ”ponio sve naše boli i patnje” (Iz 53,4)! Križ nam govori kako Bog brine za naše probleme i patnje, jer postavši čovjekom, On sam je patio! Križ nam kaže da Bog nije ravnodušan na patnju, jer i On ju je iskusio kroz Spasitelja!

Koju vrijednost nam predstavljaju ove činjenice?

Upravo ovo: ”Nemamo, naime, nekog velikog svećenika koji ne bi mogao suosjećati s našim slabostima, nego jednoga koji je iskušan u svemu (kao i mi) samo što nije sagriješio” (Heb 4,15).

PROČITAJTE: 7 načina kako me molitva provela kroz period intenzivne patnje (i kako može pomoći vama)

Naš Spasitelj nije netko tko ne razumije naše patnje i ne suosjeća, pa i On je sam bio ”Čovjek patnji”. U tome je utjeha bolnome srcu.

On se brine za vas

Koliko god se osjećao potišten i malodušan, koliko god tvoj put bio trnovit, možeš sve donijeti Isusu i svoju brigu baciti na Njega jer ”se on brine za vas” (1. Pt 5,7).

Razdire li bol tvoje tijelo? Njegovo je također. Jesu li se tvoji najbliži okrenuli protiv tebe? Isto je bilo i Njemu! Nalaziš li se u tami? On je također u tami proveo tri sata! ”Zato je u svemu morao postati sličan svojoj braći da bude veliki svećenik milostiv…” (Heb 2,17)

Autor: Arthur W. Pink

NAJNOVIJE!