Bog će ti dati snage da kreneš dalje

Često smo svjedoci nekih teških životnih okolnosti. Ali, one nisu razlog da se obeshrabriš. Bog će ti dati snage da kreneš dalje!

Svi smo iskusili dane kada život jednostavno ne ide onako kako smo mislili. Naše najbolje namjere i planovi preokrenu se naopako.

U takvim vremenima lako se osjećate opterećeni i gubite nadu. Možda počinjete osjećati tjeskobu … Ali postoje dobre vijesti! Kada se osjećamo kao da ne možemo podnijeti ono što nas je snašlo, možemo se obratiti Bogu.

Bog će ti dati snage da kreneš dalje

Nismo pozvani pouzdati se u svoju snagu. Ma koliko velika prepreka bila pred nama, ako se oslonimo na Božju snagu, možemo je prevladati. Uz to, Božja snaga djeluje kao štit od osjećaja tjeskobe koje bismo mogli iskusiti. Kada se pouzdajemo u Njega, On hoda uz nas.

Povjeri Jahvi svu svoju brigu, i on će te pokrijepiti: neće dati da ikada posrne pravednik. (Psalam 55, 22)

Bez obzira kroz kakva iskušenja prolazimo, možemo ih donijeti Bogu, a On će nam dati snagu da prođemo kroz njih. Biblija sadrži nevjerojatne priče o pobjedama Božjeg naroda. Popis se nastavlja i nastavlja: Mojsije i Egipćani, David i Golijat, Samson i Filistejci, rana crkva koja je širila evanđelje po svijetu unatoč užasnim suprotstavljanjima.

Kako se otac smiluje dječici, tako se Jahve smiluje onima što ga se boje. Jer dobro zna kako smo sazdani, spominje se da smo prašina. (Psalam 103, 13-14)

Vaš Bog je isti Bog Mojsija, Davida, Samsona, Pavla i Ivana. Uspjeh koji su postigli rezultat je odabira Božje snage nad njihovom. Pavao je napisao u 2. Korinćanima 12, 9 ono što mu je Bog rekao: “Dosta ti je moja milost jer snaga se u slabosti usavršuje.” Nakon toga se odlučio pohvaliti svojom slabošću, jer je znao za postojanu Božju snagu u vlastitom životu. Znao je da je njegov uspjeh bio isključivo snagom njegova Boga.

Nebeski Otac vam danas obećava svoju snagu

Kao što je radio na tome da pomogne Pavlu da širi evanđelje, kao što je pomogao Davidu da ubije golemog Golijata, tako Bog danas želi i vama pomoći u onome što predstoji.

“Ne boj se jer ja sam s tobom; ne obaziri se plaho jer ja sam Bog tvoj. Ja te krijepim i pomažem ti, podupirem te pobjedničkom desnicom.” (Izaija 41, 10)

Ne možemo uvijek kontrolirati što nam se događa, ali možemo kontrolirati kako ćemo odgovoriti! U tim trenucima moramo odlučiti prestati se žaliti i umjesto toga zahvaliti Bogu za sve dobro u našem životu. A potom ga trebamo jednostavno zamoliti da nam bude milostiv da se možemo nositi sa svime u životu.

Svaka poteškoća u vašem životu, velika ili mala, nešto je što će Bog upotrijebiti da proizvede više vjere i ustrajnosti u vama, ako Mu dopustite! Vjerujem da naša bol može ima svrhu.

Znamo pak da Bog u svemu na dobro surađuje s onima koji ga ljube, s onima koji su odlukom njegovom pozvani. (Rimljanima 8, 28)

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!