Ovako morate gledati na prepreke
Foto: Pexels

Problemi i nevolje su sastavni dio života. Ima dana kada ih nema, a onda se odjednom stvore. Evo kako morate gledati na prepreke.

Postoje dva gledišta u životu. Prvo je ljudsko stajalište koje na okolnosti gleda kroz naš vlastiti um, naše prirodno razumijevanje i s vlastitom mudrošću. Drugo stajalište je božansko stajalište. To je gledanje na kušnje, nevolje i probleme Božjim očima, kroz Riječ Božju, kroz Božja obećanja snagom Duha Svetoga. Biblija otkriva da je ljudsko stajalište uvijek u ratu s božanskim.

Gledati na prepreke Božjim očima

Jerihon je bio prvi grad koji su Izraelci trebali osvojiti u svojoj potrazi za obećanom zemljom. Kada je Jošua poslao dvojicu špijuna da to provjere, vjerojatno nije shvaćao da će ugledati Božju impresivnu aktivnost iza kulisa.

Bog želi da svaku prepreku gledamo kroz leću Njegove neograničene moći i resursa. Sve što se čini da blokira Njegove planove, prilika je da On pokaže svoju suverenu moć. Samo zato što ne vidimo da se nešto događa, to ne znači da je On neaktivan.

Uvijek se sjetite da Bog djeluje s one strane naših prepreka, dogovara detalje i ostvaruje svoje planove. Kada su se špijuni vratili Jošui, izvijestili su da su se stanovnici Jerihona smrtno uplašili. Nakon što su čuli za izbavljenje Izraelaca iz Egipta i razdvajanje Crvenog mora, obuzeo ih je strah od Gospodina.

Pozornica je bila postavljena za osvajanje Jerihona, ali do tog trenutka Jošua nije učinio ništa. Ponekad mislimo da trebamo biti uključeni u rješenje našeg problema, ali Bog nije ograničen po pitanju toga koga ili što može koristiti za ostvarenje svoje volje. U ovom je slučaju djelovao u srcima neprijatelja ulijevajući strah.

Za kršćane prepreke ne moraju biti razlozi za obeshrabrenje

Iako je velik dio Božjih aktivnosti tih i nevidljiv, možemo biti sigurni da dinamično ostvaruje svoju volju za naše živote. Polako, ali sigurno, On će nas odvesti do pobjede.

Tamo gdje problema ima na pretek, Boga ima odgovore na te probleme. Nije da nikada više nećemo imati problema. Razlika je u tome što, kada se ti problemi pojave, moramo hodati u snazi Duha Svetoga i Bog će učiniti da sve stvari rade zajedno za naše dobro. Sigurno je bilo trenutaka kada se činilo da Bog nema način da to prođe, ali ipak vas je izveo iz toga.

Moramo skrenuti pogled s problema i usmjeriti ga na Boga. Za svakoga od nas postoji obećana zemlja.

PROČITAJTE JOŠ: