Bog ti daruje još jedan dan: Proživi ga u radosti i zahvalnosti

0
Bog ti daruje još jedan dan: Proživi ga u radosti i zahvalnosti
Foto: Unsplash

Dok se suočavate s onim što ovaj dan donosi, vjerujte da je Bog u svemu s vama i da s Njim pobjeđujete!

Ovo je dan što ga učini Jahve: kličimo i radujmo se njemu! (Psalam 118, 24)

Svemogući Bog darovao vam je novi dan. Što se jučer dogodilo, ne može se promijeniti, a ono što sutra treba doći, nije poznato. Ne dopustimo neprijatelju naše duše da nam oduzme radost, mir i nadu.

Uvodni stih napominje: “… radujmo se …”. Doista, imamo razloga za radost: živi smo, zdravi i dočekali smo još jedan dan. Budimo brzi u izbacivanju negativnih misli i budni da se usredotočimo na ono što je dobro. Biblija kaže: “Uvijek se radujte! Bez prestanka se molite. U svemu zahvaljujte. Jer to je za vas volja Božja u Kristu Isusu.” (1. Solunjanima 5, 16-18)

Bog ne traži puno riječi. Jednostavno i iskreno kažimo ono što nam je na srcu: “Gospodine, hvala Ti za novo jutro. Hvala što me ljubiš i ispunjavaš moje potrebe po bogatstvu svoje milosti. I danas u svemu trebam Tvoju pomoć. Pomozi da Ti uvijek vjerujem i oslanjam se na vodstvo Tvoga Duha. Volim Te!”. On će uslišati svaku iskrenu molitvu.

VIDI OVO: Gospodine, vodi me kroz ovaj dan!

Znamo da se ovaj dan nikad ne može ponoviti. Ne gubite vrijeme gledajući unatrag, što je jučer bilo, ili unaprijed, što bi sutra moglo biti. Pokajte se za sve grijehe i propuste i krenite u ovaj dan.

Moramo naučiti brojati svoje dane i živjeti kao da nam je svaki posljednji na ovoj zemlji. Možda je baš ovaj! Danas trebamo slaviti Boga u svemu što kažemo i činimo i dopustiti da se sunce naše ljubavi uzdigne nad svakim zlom.

Bog je prisutan, ovdje i sada. Dok se suočavate s onim što ovaj dan donosi, imajte na umu stih iz Jošue 1, 9: “Odvaži se i budi hrabar! Ne boj se i ne strahuj, jer kuda god pođeš, s tobom je Jahve, Bog tvoj”. Danas ćemo možda trpjeti, ali s Njim ćemo izdržati. Bog je u kontroli! Danas će nas neprijatelj pokušati obeshrabriti, ali s Gospodom smo pobjednici!