Bog je iznad svake situacije

Bog je iznad svake situacije. On vlada sa svog moćnog prijestolja i drži sve pod kontrolom. On se brine za svaki detalj našeg života.

Jedan Bog i Otac sviju, nad svima i po svima i u svima! (Efežanima 4, 6)

Danas su mnogi kršćani zabrinuti, povrijeđeni, zbunjeni, prestrašeni i uznemireni. Zaboravljamo da služimo živom Bogu! A isto tako zaboravljamo koliko je velik naš Bog. On je veći od svega u našem životu.

Uzvišen je Jahve nad sve narode, slava njegova nebesa nadvisuje. (Psalam 113, 4)

Zašto se brinete, bojite, sumnjate?

Kad se kršćani brinu, to je zato što ne vjeruju Bogu u svojoj situaciji. Imate li danas problema? Gospodin je tvoja pomoć! 2. Samuelova 22, 31 kaže: “… on je štit svima, samo on, koji se k njemu utječu.”

Bojiš li se? Gospodin je tvoj štit i branitelj. Psalam 28, 7 kaže: “Jahve je jakost narodu svome, tvrđava spasa svom pomazaniku.”

Osjećate li da je vaša vjera slaba? Onda trčite do svoje Stijene spasenja. Izlijte svoje srce Bogu u molitvi, ponizite se pred Njim i recite Mu: “Gospodine, ja nemam odgovor, ali Ti imaš. Pomozi mi, Gospodine …”

Jeste li zbunjeni zbog tamnih oblaka koji se nadvijaju nad vaš životni put? Gospodin je tvoje Svjetlo. On će zasjati u tami tvoga života. Kako se netko može riješiti nevolje u kojoj je? Vjerujući Gospodinu, moleći Mu se i čitajući Njegovu Riječ. Psalam 71, 1 kaže: “U tebe, Gospodine, tražim utočište, ne daj da se osramotim ikada!”

Zašto se brinete, bojite, sumnjate?
Foto: Pexels

Bog je iznad svake situacije

U Kristu smo usvojeni u Božju obitelj (Efežanima 1, 5). A naš Otac je izvor svega što je dobro i lijepo. Pouzdan je (Psalam 111, 7). Drži nas na dlanu (Ivan 10, 29). On je naša pomoć i uvijek nas čuva (Psalam 121, 7).

Uvijek možete u miru zaspati, jer spavate pod budnim okom Božjim. Stoga, odbacite sve svoje strepnje, jer se On brine za vas. Prepustite Mu kormilo svog života, jer Bog je razlog zbog kojeg postojite, tvorac je i čuvar vašeg života (1. Korinćanima 8, 6). On nikad ne spava, tako da vi možete.

Molitva:
Bože, veći si od svih mojih strahova. Veći si od moje tjeskobe. Veći si od moje depresije. Veći si od cijelog ovoga svijeta oko mene. U Tebi moja duša pronalazi odmor. Kao što si se jučer i danas brinuo za mene, vjerujem da ćeš to činiti u svakom novom danu. Ponekad neću razumjeti zašto kroz nešto moram prolaziti, ali uvijek ću vjerovati da si Ti iznad svega. Ti vladaš sa svoga prijestolja i nećeš dopustiti da ni jedno Tvoje dijete propadne. Hvala na tome. Amen!

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!