NaslovnicaDuhovnostBog ne uskraćuje blagoslove onima koji Ga ljube

Bog ne uskraćuje blagoslove onima koji Ga ljube

Bog blagoslivlja sve koji ga ljube. On će se pobrinuti o svim važnim pitanjima života samo onda ako Ga ljubimo više od svega.

Kada je kralj David umro, njegov mladi sin Salomon je došao na prijestolje. Bio je preplavljen brigom kako će vladati. Molio se i Bog mu se u snu ukazao i rekao mu: “Pitaj! Što da ti dam?” (1. Kraljevima 3, 5).

Ako bi se Bog sada pojavio i rekao vam da tražite što god želite, za što biste Ga molili? Srećom, Salomon je tražio mudrost da vlada Božjim narodom: “Zato daj sluzi svome razumno srce da može vladati tvojim narodom i da zna razlikovati između dobra i zla, jer tko bi mogao vladati ovim tvojim narodom koji je tako velik?” (1. Kraljevima 3, 9).

Bog blagoslivlja sve koji ga ljube

Budući da nije tražio dug život, bogatstvo ili čak smrt svojih neprijatelja, Bog je rekao Salomonu da će mu dati ono što je tražio i još više: “Ali dat ću ti i ono što nisi tražio: bogatstvo i slavu kakve nema nitko među kraljevima” (1. Kraljevima 3, 13).

Salomon je imao svoje prioritete. Prvo je tražio Božje kraljevstvo i sve druge stvari su mu dodane.

Kada nam je Bog najvažniji u životu, naš život ima ispravnu ravnotežu. Kada je Isus rekao: “Tražite stoga najprije Kraljevstvo i pravednost njegovu, a sve će vam se ostalo dodati” (Matej 6, 33), o čemu je On govorio? Što je to “ostalo” što će se dodati? U kontekstu, mislio je na “stvari”, tj. na ono što ćete nositi, što ćete piti i što ćete jesti. Ali dopustite mi da napravim korak dalje. Mislio je i na mjesto na kojem ćete raditi, gdje ćete živjeti, pa čak i koga ćete oženiti.

Bog će se pobrinuti o svim važnim pitanjima života onda kada nam je On ispred svega, kada nam je najvažniji!

PROČITAJTE JOŠ: