“Ovako govori Jahve, koji put po moru načini i stazu po vodama silnim; koji izvede bojna kola i konje, vojsku i junake, i oni padoše da više ne ustanu, zgasnuše, kao stijenj se utrnuše. Ne spominjite se onoga što se zbilo, nit mislite na ono što je prošlo. Evo, činim nešto novo; već nastaje. Zar ne opažate? Da, put ću napraviti u pustiji, a staze u pustoši. Slavit će me divlje zvijeri, čaglji i nojevi, jer vodu ću stvorit u pustinji, rijeke u stepi, da napojim svoj narod, izabranika svoga” (Iz 43,16-20).

Gospodin vas podsjeća da kad su stvari nemoguće za ljude, on otvara put kroz more, on otvara put usred silnih voda. Globalna kriza je poput silnog mora koje je odjurilo izvan kontrole, ali on će otvoriti staze za svoj narod.

Zemlja je bučila; činilo se kao da se pojačao zvuk bubnjeva prigušujući buku konjske opreme, buku slomljenih stvari pod kotačima faraonovih kola i divlju viku vojnika dok su mahali mačevima i kopljima te pokazivali lukove i štitove misleći na veliki pokolj koji će učiniti.

U tom trenutku more se otvorilo i Božji narod prošao je kroz silne vode i ušao u novu etapu puta. I kao što se gasi svijeća, tako je on učinio da nestanu oni koji su progonili njih i vas.

VIDI OVO: Ako ikada osjećate da ste nebitni i da Bogu nije stalo do vas, ovo trebate pročitati

Sad Bog zahtjeva od vas da se ne spominjete starih stvari, da se ne sjećate stvari koje su prošle, jer on čini nove.

Pustinja i pustoš su završili. Bog još jednom stvara put u pustinji i u pustoši će poteći rijeke. Bog kaže da je u vašem životu bilo vrijeme kad je tekla rijeka, no ubrzo je došla pustoš i pustinja. Ali sada, u ovoj novoj etapi puta, njegov će narod piti svježu vodu njegova Duha.

“Svi u tvom narodu bit će pravednici, i posjedovat će zemlju dovijeka, mog nasada izdanci, mojih ruku djelo, da bih se u njima proslavio. Od najmanjega postat će tisuća, od neznatnoga moćan narod. Ja, Jahve, govorio sam; u pravo ću vrijeme izvršiti” (Iz 60,21-22).

U ovo novo vrijeme u kojem Bog stvara nove stvari u vašem životu i Crkvi, na vidiku je sjaj njegove slave i očitovanje njegove velike sile. Njegov narod bit će pravedan, kaže Gospodin, a to znači, izvanrednih obraćenja. Izdanak njegova sijanja (nova generacija) savršeno je djelo njegovih ruku i Bog će biti proslavljen u novim radnicima koji će biti ispunjeni njegovim Duhom, ispunjeni njegovom slavom.

Najmanji će biti kao tisuće, a neznatni kao jak narod. To će se dogoditi u Božje vrijeme, ali uskoro.

Autor: J. J. Churruarín