Bog je svjestan i brine se

Bog je brižan Otac, pun ljubavi i suosjećanja. Voli vas više nego što ste ikada mogli zamisliti. On je svjestan svake vaše situacije i brine se.

Bog je ljubav i natjerao vas je da volite. On voli vas u svemu što radi: Njegovo suosjećanje jedna je od Njegovih najistaknutijih osobina.

Kako se otac smiluje dječici, tako se Jahve smiluje onima što ga se boje. (Psalam 103, 13)

Ponekad, dok je pojedinac prolazio kroz neku tešku situaciju, možda se pitao: “Gdje je bio Bog kada sam ga trebao?” Bio je na istom mjestu gdje je bio kada je Njegov Sin visio na križu i plaćao dug za vaše i moje grijehe. Bio je uz vas. Bog je svjestan svakog vrapca koji padne na tlo; zna broj vlasi na tvojoj i mojoj glavi. Također bih mogao dodati da On vidi svaku našu suzu, svaku nevolju, svaki naš pad … i nikad se ne udaljava.

Bog je svjestan i brine se

Većina Isusovih učenika bili su profesionalni ribari. Jednog dana dok je pecao, Isus se umorio i otišao spavati u čamac. Kada je došla oluja, to nije trebalo smetati učenicima. Kao ribari, navikli su na oluje. Ali ovo je moralo biti nešto veliko jer su se uplašili. Čamac se ljuljao i voda je ulazila u njega. Bili su izbezumljeni i probudili su Isusa da mu postave jedno od najvažnijih pitanja u životu: “Gospodine, zar te nije briga?”

Vi i ja postavljamo Bogu to pitanje cijelo vrijeme i na tisuću načina: “Bože, jesi li vidio izvještaj tog liječnika? Zar te nije briga? Vidiš li u kakvoj je zbrci moj život? Zar te nije briga? Vidiš li kako se borim svaki dan? Zar te nije briga? Znaš da strah obuzima moj um. Zar te nije briga?”

Odgovor je sljedeći: da, Bogu je stalo. Zapravo, Njemu je stalo više nego što znate. Želi pomoći više nego što vi želite pomoć. On zna što će vam pomoći bolje nego što vi znate. Svjestan je i stalo mu je.

Bog nije neki udaljeni diktator
Foto: Pexels

Bog nije neki udaljeni diktator

On je suosjećajan i pun ljubav. Toliko voli vas i mene da je dao svoga Sina za nas. Njegov Duh uvijek živi u našim srcima da nas vodi i uvjerava u naše grijehe, ali i da nas tješi i svakodnevno nam pomaže.

Nema stvorenja nevidljiva pred njim, nego je golo i otkriveno očima onoga, kojemu treba da dadnemo račun (…) Jer nemamo velikoga svećenika, koji se ne bi mogao sažaliti s naših slaboća, nego koji je u svemu iskušan kao i mi, osim grijeha. Pristupimo dakle s pouzdanjem k prijestolju milosti, da postignemo milosrđe i nađemo milost, kad nam ustreba pomoć! (Hebrejima 4, 13-16)

Svu svoju brigu povjerite njemu jer on se brine za vas. (1. Petrova 5, 7)

Napravite danas prvi korak prema unutarnjem miru  i “bacite svu svoju brigu” na svog suosjećajnog nebeskog Oca.

PROČITAJTE JOŠ: