NaslovnicaDuhovnostBože, daj mi snage!

Bože, daj mi snage!

Često kažemo tijekom dana: “Bože, daj mi snage!” Bez Njegove snage, nemoguće je hrabro suočiti se sa životom.

Jeste li slabi? Pod stresom? Borite se s depresijom? Treba li vam više snage da vodite utrku života? Je li vam potrošena snaga? Bog može pomoći. Srećom, naš Stvoritelj daje nam obećanja koja se odnose na to kako možemo imati snagu u Njemu. U nastavku je stih o snazi koji je mnogim ljudima poznat.

“Umornome snagu vraća, jača nemoćnoga… Al’ onima što se u Jahvu uzdaju snaga se obnavlja, krila im rastu kao orlovima, trče i ne sustaju, hode i ne more se.” (Izaija 40, 29-31)

To je ohrabrujuća poruka za mnoge! Život nas može učiniti umornima, može nam iscrpiti snagu koja nam je potrebna da ustanemo iz kreveta i radimo ono što je potrebno. Možemo vježbati dizanjem utega i izvođenjem raznih vježbi, šetati se… Te nam aktivnosti mogu pružiti razinu kondicije koja omogućuje tijelu da fizički funkcionira. No, također nam je potrebna unutarnja snaga da bismo mogli dobro funkcionirati, budući da su naš duh, duša i tijelo međusobno povezani. Tu Bog može pomoći.

Uvijek ovisni o Bogu

Osobni odnos s Bogom može nam dati unutarnju energiju i snagu koja nas može održati. Bavljenje duhovnim stvarima kao što su molitva, čitanje Biblije i prebivanje u Božjoj prisutnosti može nam pomoći da primimo posebnu snagu koju samo Bog može pružiti.

Kad smo sami s Bogom, kad ga “čekamo”, u stanju smo primiti Njegovu snagu. Kad vjerujemo onome što čitamo u Svetom pismu i kako Bog djeluje, naša nada se jača. To vjerovanje i nada, utemeljeno na Svetom pismu, može nam dati snagu. To je ista snaga o kojoj piše psalmist u Psalmu 138, 3 kada kaže: “U dan, u koji zazvah, ti si me uslišio, umnožio si snagu duši mojoj.

Kad smo ovisni o Bogu, kad Mu se predajemo, kad se oslonimo na Njega i tražimo od Isusa da živi svoj život kroz nas, mi zapravo živimo Njegovom snagom. Bez Njegove snage, nemoguće je hrabro suočiti se sa životom. Sveto pismo nas uvjerava da, čak i kad nam se život vrti izvan kontrole ili kad se osjećamo bespomoćno usred nekih teških okolnosti, Bog je spreman ispuniti nas svojom snagom. Sve što moramo učiniti je pitati Ga i vjerovati Mu.

Bože, daj mi snage!

Svaki dan podignite pogled prema Njemu i tražite Njegovu pomoć. Zatražite od Njega pomoć koja vam je potrebna kako bi vas mogao podići i ojačati.

Kažite Bogu: “Svemogući Bože, znaš moju situaciju. Kada nemam snage za dalje, znam da se na Tebe mogu osloniti. Ti si Onaj koji obnavlja, koji mi daje nadu i hrabrost. Hvala Ti što si moja snaga, moja snažna podrška. U Isusovo ime, amen.”

PROČITAJTE JOŠ: