Bože, nazire li se kraj ovoj nevolji?

Bože, nazire li se kraj ovoj nevolji?

Bog je uvijek blagoslivljao i izbavljao svoje ljude… Ali nekad je trebalo duže čekati.

Neočekivano nas je zadesila teška situacija. Bojite li se da nećete proći kroz nju? Svi se borimo s tim osjećajem s vremena na vrijeme. Bojimo se da nas zabrinutost nikad neće napustiti, da bolest nikad neće prestati. U ovoj se jami pitamo: “Hoće li ovo sivo nebo ikad posvijetliti?”

Možda se osjećate zaglavljeni, zatvoreni, zarobljeni, predodređeni za neuspjeh. Hoće li ikada doći kraj ovoj nevolji? Da, hoće!

Proći ćete kroz ovo. Možda neće biti bezbolno. Neće biti brzo. Ali Bog će ovaj nered iskoristiti za dobro.

Ne budite nerazumni ili naivni. Ali nemojte ni očajavati. Budi strpljivi i držite pogled na Njemu. Uz Božju pomoć proći ćete kroz ovo.

VIDI OVO: Zabrinuti ste zbog koronavirusa? Ova molitva vam može pomoći

Bog je uvijek blagoslivljao i izbavljao svoje ljude… Ali nekad je trebalo duže čekati. Držao je Mojsija u pustinji 40 godina, Josipa u zatvoru 10 godina, Abrahama bez djeteta 100 godina, Davida u bijegu 15 godina.

I možda vas drži na ovom mjestu iz istog razloga zašto je držao te ljude toliki dugi niz godina: da izgradi vašu vjeru.

“Pravom radošću smatrajte, braćo moja, kad upadnete u razne kušnje, znajući da prokušanost vaše vjere rađa postojanošću. Ali neka postojanost bude na djelu savršena da budete savršeni i potpuni, bez ikakva nedostataka.” (Jakov 1, 2-4)

Burna vremena će vas iskušavati da zaboravite Boga, sumnjate u Njegovu ljubav, vjernost, dobrotu, moć. Ali nemojte biti glupi ili naivni. Učinite ono što je drago Bogu. Ništa više, ništa manje. Ostanite Mu vjerni!

Svaki dan ima svoje svijetle i mračne strane, ali uz Božju pomoć proći ćete kroz sve. I sve će proći!