Bože, nazire li se kraj ovoj nevolji?

Bože, nazire li se kraj ovoj nevolji?
Foto: Pixabay

Mnogi su jako zabrinuti za svoje zdravlje, posao, budućnost. Mnogi se pitaju: “Bože, nazire li se kraj ovoj nevolji?”

Neočekivano nas je zadesila teška situacija. Bojite se da nećete proći kroz nju? Svi se borimo s tim osjećajem s vremena na vrijeme. Bojimo se da nas zabrinutost nikad neće napustiti, da bolest nikad neće prestati. U ovoj se nevolji pitamo hoće li sivo nebo ikad posvijetliti?

Bože, nazire li se kraj ovoj nevolji?

Možda mislite, s obzirom na okolnosti, da ovoj pandemiji nema kraja. Ali on će doći. Da, hoće! Možda neće biti bezbolno. Možda neće biti brzo. Ali Bog će ovaj kaos privesti kraju.

Ako se osjećate svladani kaosom i poteškoćama života, možete se obratiti Njemu za mir i spokoj. U ovo vrijeme neizvjesnosti, straha i odvojenosti od onoga što nazivamo “normalnim”, naše je ljudsko rješenje da to sami riješimo. Ali to nije ono što nam kažu Biblija i Bog. Obraćanje Njemu trebao bi biti naš prvi odgovor, a ne posljednja opcija.

Ne budite zabrinuti ni za što, nego u svemu – molitvom i prošnjom, sa zahvaljivanjem – očitujte svoje molbe Bogu. (Filipljanima 4, 6)

Ne budite nerazumni ili neodgovorni. Ali nemojte ni očajavati. Budite strpljivi i držite pogled na Njemu. Uz Božju pomoć proći ćete kroz ovo.

Bog je uvijek blagoslivljao i izbavljao svoje ljude

Istina, nekad je trebalo duže čekati. Držao je Mojsija u pustinji 40 godina, Josipa u zatvoru 10 godina, Abrahama bez djeteta 100 godina, Davida u bijegu 15 godina.

I možda vas drži na ovom mjestu iz istog razloga kao i spomenute ljude toliki dugi niz godina: da izgradi vašu vjeru.

“Pravom radošću smatrajte, braćo moja, kad upadnete u razne kušnje, znajući da prokušanost vaše vjere rađa postojanošću. Ali neka postojanost bude na djelu savršena da budete savršeni i potpuni, bez ikakva nedostataka.” (Jakov 1, 2-4)

Burna vremena će vas iskušavati da zaboravite Boga, sumnjate u Njegovu ljubav, vjernost, dobrotu, moć. Ali nemojte biti glupi ili naivni. Učinite ono što je drago Bogu. Ništa više, ništa manje. Ostanite Mu vjerni!

Svaki dan ima svoje svijetle i mračne strane, ali uz Božju pomoć proći ćete kroz sve. I sve će proći!

PROČITAJTE JOŠ: