Držite se ovih 5 Božjih obećanja kada se osjećate obeshrabreno
Foto: Pexels

Život nas može opteretiti i učiniti da se osjećamo izolirano i obeshrabreno. Držite se ovih 5 Božjih obećanja kada se osjećate obeshrabreno.

Postoje razdoblja u životu kada pritisci rastu, popisi obaveza nikad ne prestaju, a naši su umovi opsjednuti beskrajnim brigama.

Ima dobrih vijesti. Kada se osjećamo obeshrabreno, Božja Riječ ohrabruje i uzdiže naš um i duh, podsjećajući nas da nismo sami i da Bog s nama kroz sve prolazi. Kada smo obeshrabreni, ključno je čitanje i ponovno povezivanje s Božjim obećanjima u Bibliji.

5 Božjih obećanja koja će vas ohrabriti kada se osjećate obeshrabreno

Život je ponekad pun izazova s ​​kojima se suočavamo i koji nas mogu učiniti obeshrabrenima. Unatoč obeshrabrenju koje će doći, postoji nada u Božjoj Riječi i obećanjima koja On daje.

1. Niste sami

Kada se osjećamo obeshrabreni s teretom briga na našim ramenima, Božja Riječ obećava da nismo sami. Bog je uvijek s nama, krijepi nas i svakodnevno vodi.

“Nisam li ti zapovjedio: odvaži se i budi hrabar? Ne boj se i ne strahuj, jer kuda god pođeš, s tobom je Jahve, Bog tvoj.” (Jošua 1, 9)

Bog je prisutan i tijekom radosnih i tijekom izazovnih razdoblja i ima najbolje interese u srcu. Božja nas prisutnost pokriva kada nismo sigurni što će sljedeći dan donijeti ili kako će se neka okolnost odvijati.

Danas vas pozivam da zahvalite što je Bog uvijek s vama i što će hodati s vama kada ste obeshrabreni.

2. Bog će osigurati sve vaše potrebe

Kada smo tjeskobni ili obeshrabreni o tome kako će fizička, financijska, duhovna ili emocionalna potreba biti zadovoljena, Bog obećava u svojoj Riječi da će zadovoljiti sve naše potrebe.

A Bog moj ispunit će svaku vašu potrebu po bogatstvu svome, veličanstveno, u Kristu Isusu. (Filipljanima 4, 19)

Moramo ostati povezani s Bogom koji nas jača kroz molitvu, štovanje i čitanje Riječi. Sjećanje na Njegovu vjernost u prošlosti i na to kako je On ranije zadovoljio sve vaše potrebe, ohrabrit će vas kada vam je duh obeshrabren.

PROČITAJTE: 5 Božjih obećanja koja će vam pomoći u nevolji

3. Bog je vjeran

Često gubimo iz vida Božju vjernost kada smo obeshrabreni. Lako možemo postati frustrirani kada stvari ne idu onako kako smo zamislili i privremeno zaboraviti kako nam je Bog prije bio vjeran. Unatoč tome, koliko god smo obeshrabreni ili koliko smo daleko od Boga, Bog ostaje vjeran.

Ako ne budemo vjerni, on vjeran ostaje. Ta ne može sebe zanijekati! (2. Timoteju 2, 13)

Neka vas utješi spoznaja da vas nikad Bog nije napustio!

4. Bog te voli

Još jedno bitno obećanje na koje se trebamo podsjetiti kada se osjećamo obeshrabreno jest da nas Bog bezuvjetno voli. Bog nas voli vječnom ljubavlju, unatoč našim osjećajima, tjeskobama ili sumnjama (Jeremija 31, 3). Kada smo obeshrabreni i tražimo ohrabrenje za svoju dušu, sjećanje koliko nas Bog voli može nas obnoviti. Bog nas toliko voli da je dao svog Sina jedinca da umre za nas i oprosti nam grijehe (Ivan 3, 16).

Božja nas ljubav liječi, popravlja, obnavlja i ujedinjuje s Njim. Ne moramo raditi ili zaslužiti Božju ljubav. Bog nas slobodno voli i želi da dođemo k Njemu u našim teškim vremenima.

5. Bog još uvijek ima svrhu za vaš život

Unatoč našim obeshrabrujućim razdobljima, dobra je vijest da Bog još uvijek ima plan i svrhu za naše živote (Jeremija 29, 11). Osobno se obeshrabrim kada se Božji raspored ne poklapa s mojim željenim rasporedom. Međutim, brzo shvatim da Bog ima jedinstven plan za mene. Moj posao je vjerovati Bogu i dopustiti Mu da me vodi dan po dan. Unatoč preprekama ili čekanju s kojima se možete suočiti, pozivam vas da se ohrabrite da se Božji planovi za vas nisu promijenili i da će se dogoditi u Božje vrijeme. Ne moramo znati ishod, ali možemo biti ohrabreni da Bog ima plan.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare