Božja obećanja nemaju datum isteka
Foto: Pexels

Bog ima određeno vrijeme za sve u našem životu. Božja obećanja nemaju datum isteka i ispunit će se u Njegovo vrijeme!

Namirnice i poneke stvari koje kupimo imaju rok trajanja. Nakon isteka datuma, gube svoja svojstva i uglavnom nisu za upotrebu.

Kako bi bilo odlično da nema roka trajanja. To je samo slučaj s Božjim obećanjima. Kada daje obećanje, Bog ga ispunjava.

Božja obećanja se ispunjavaju

“Kao što daždi i sniježi s neba bez prestanka dok se zemlja ne natopi, oplodi i ozeleni da bi dala sjeme sijaču i kruha za jelo, tako se riječ koja iz mojih usta izlazi ne vraća k meni bez ploda, nego čini ono što sam htio i obistinjuje ono zbog čega je poslah.” (Izaija 55, 10-11)

Bog je rekao Noi da će doći potop. Trebalo je 120 godina, ali potop je došao i Noa ga je vidio i preživio. (Postanak 6)

Bog je Abrahamu i Sari obećao sina. Iako su napunili 100, odnosno 90 godina, dijete je došlo i obećanje se ispunilo. (Postanak 21)

Bog je rekao Šimunu da će vidjeti i držati Mesiju prije nego što umre. Postao je prilično star, ali je vidio i držao Isusa. (Luka 2, 25-32)

Božja obećanja nemaju datum isteka. Mi smo ti koji odustajemo od obećanja. Bog to nikad ne čini. On je zauvijek vjeran svojim riječima.

Božja obećanja se primaju po vjeri

“… a pravednik će od svoje vjere živjeti.” (Habakuk 2, 4)

Kamo god danas pogledate, događaju se katastrofe. Zemlja stenje za Kristovim povratkom i trebamo biti ljudi vjere, koji ne samo da opstaju, već i pobjeđuju! Potrebna nam je živa vjera da bismo vidjeli nemoguće u našem životu. Isti Duh koji je uskrisio Krista iz mrtvih, živi u vama i meni! Preostaje nam vjerovati Bogu da On sve može i da će učiniti ono što je obećao! Bez obzira o čemu se radi, za našega Boga ništa nije nemoguće!

Zašto se povlačimo od Božjih obećanja? Lako je upasti u sumnju. Sara se nasmijala kada je čula da će dobiti dijete. Njezin smijeh bio je znak sumnje i nevjere (Postanak 18, 11-15). Ponekad činimo isto. Sumnja će zaustaviti Božja obećanja u vašem životu. Bez obzira koliko Mu treba, moramo vjerovati da je Bog vjeran.

“Bog nije čovjek da bi slagao, nije sin Adama da bi se kajao. Zar on kada rekne, a ne učini, zar obeća, pa ne ispuni?” (Brojevi 23, 19)

Problem nije u Bogu, problem je u nama. Mi uvijek mislimo da najbolje znamo kada bi se stvari trebale dogoditi u našem životu. Kad prođe taj rok i stvari se ne dogode, obeshrabrimo se i frustrirani smo Bogom. Dajemo Bogu rok, umjesto da čekamo Njegovo vrijeme! Naš je posao jednostavno vjerovati. Čak je i Sara pokušala učiniti da se stvari dogode u njezino vrijeme. Odlučila je dati svoju sluškinju Hagaru Abrahamu kako bi začela i rodila mu sina. Sari je bilo 90 godina kada je konačno shvatila obećanje! Bog je bio vjeran učiniti ono što je obećao da će učiniti.

“Ne budite zabrinuti ni za što, nego u svemu – molitvom i prošnjom, sa zahvaljivanjem – očitujte svoje molbe Bogu. I mir Božji koji je iznad svakog razuma čuvat će srca vaša i vaše misli u Kristu Isusu.” (Filipljanima 4, 6-7)

Nemojte nikad odustati. Bog ima određeno vrijeme za sve u vašem životu. Ne klonite duhom ili nemojte sumnjati u Boga. Božja obećanja nemaju datum isteka: ispunit će se u Njegovo vrijeme!

PROČITAJTE JOŠ: