Jadna djevojčica (3) je u Tokiju umrla od gladi nakon što ju je mama ostavila na tjedan dana samu, a za to vrijeme se provodila s ljubavnikom.

Saki Kakehashi (24) je nakon uhićenja priznala zločin, navela je policija, dodajući da se vjeruje kako je ona redovno zapostavljala i zlostavljala kćerkicu Nou.

Prijatelj Kakehashi potvrdio je da je ona često odlazila iz kuće na po nekoliko dana ili se vraćala kasno noću, a kćerku je ostavljala bez nadzora.

Rezultati obdukcije pokazuju da je Noa umrla od teške dehidracije i gladi, prenosi Kyodo News.

Sumnja se da ju je majka ostavila samu osam dana početkom lipnja, kako bi otišla u posjetu dečku koji živi u prefekturi Kagoshima.

VIDI OVO: Djevojčica (8) preminula jer joj liječnici nisu otkrili da pati od teške bolesti

Kakehashi je istražiteljima rekla kako nije očekivala da će Noa umrijeti. Izjavila je kako je vjerovala da je “u redu” da je ostavi samu u stanu, u kojem su živjele same nakon razvoda 2017. godine.

Ona je pozvala hitnu pomoć kada se vratila s puta 13. lipnja, a Noa je proglašena mrtvom u bolnici.

Djevojčica je imala i osip jer joj pelena očigledno nije dugo mijenjana, a u stanu je pronađena velika količina razbacanog smeća.

Tijekom dobrovoljnog ispitivanja prije nego što je uhićena, majka je izjavila da se Noa razboljela nekoliko dana prije smrti, ali da nije imala novca kako bi je odvela liječniku.