Rak je postao toliko rasprostranjena bolest, koja više nije rezervirana samo za starije ljude, već od njega masovno obolijevaju mlade osobe, pa čak i bebe.

Jedini dostupan službeni lijek jeste kemoterapija, koju mnogi medicinski stručnjaci nazivaju i “otrovom koji liječi”, jer pored kancerogenih, ubija i zdrave stanice i tako uništava imunološki sustav.

Međutim, jedan liječnik kategorično tvrdi da rak nije ništa drugo nego nedostatak vitamina B17, piše Stil.kurir.rs.

Naime, on uspoređuje rak sa skorbutom – stanjem koje izaziva oticanje tkiva, kao i promjene na koži, zglobovima i vezivnom tkivu. Vjerovalo se da je ovo bolest, sve dok nije otkriveno da su sve ovo simptomi nedostatka vitamina C.

U pitanju je doktor Harold W. Manner, profesor biologije i načelnik biološkog odjela na Sveučilištu Layola u Chicagu.

“Oni koji boluju od raka trebaju prvo znati što je rak. Ne paničarite. Istražite svoje zdravlje. Kao što nitko ne umire od skorbuta, ne možete ni od nedostatka vitamina B17”, tvrdi on.

Savjeti doktora Mannera za liječenje raka

Doktor Manner vjeruje da je, budući da je po njegovom mišljenju u pitanju samo težak nedostatak vitamina B17, za liječenje i prevenciju raka sasvim dovoljno da svakog dana pojedete 15 do 20 jezgre iz koštice marelice. Naime, on smatra da je lijek za rak leatril, spoj koji se ekstrahira iz amigdalina – poznatijeg i kao vitamin B17.

Također, savjetuje da treba jesti klice pšenice, za koje se vjeruje da su čudesni lijek koji sprečava i liječi rak. Bogate su tekućim kisikom i leatrilom. Ove tvari ima i u košticama jabuka.

U svojoj knjizi pod nazivom “Smrt raka”, dr Manner tvrdi da je postotak izlječenja raka pomoću leatrila viša od 90 posto, piše Urbanatural.in. Ujedno navodi i listu namirnica bogatih vitaminom B17 i tvrdi da ako ga budete redovito unosili u dovoljnim količinama, nikada nećete morati brinuti da li ćete dobiti ovu opaku bolest.

Namirnice bogate vitaminom B17

– Koštice i sjemenke voća

jabuke, marelice, breskve, kruške i suhe šljive (najbolji izvor amigdalina)

– Varivo

kukuruz, grah, klice leće, grašak, grah sorte Lima, boranija

– Orašasto voće

Gorki badem (najbogatiji prirodni izvor B17), australski (makadamski) orah, indijski badem

– Bobičasto voće

crni dud, borovnica, aronija, kupine, maline i jagode

– Žitarice

sezam i laneno sjeme, ječam, tamna riža, pšenični griz, proso, raž, heljda, šećerna trska

Vitamin B17 može se naći i u pivskom kvascu i mesu bundeve.

Doktor upozorava na još jedan važan faktor rizika – kemikalije koje dospijevaju u organizam putem hrane.

Obavezno vodite računa da dobro isperete ruke nakon pranja, kao i suđe nakon što ih operete tekućinom. Ako vam na posuđu ostanu tragovi kemikalija, kada na njega stavite vruću hranu ili piće, oni će upiti otrove u sebe i završit u vašem tijelu.

Što se tiče uklanjanja otrova s voća i povrća, Manner savjetuje da istrljate koru solju i isperete vodom.

IZVORStil.kurir.rs