Duhovne stvarnosti su stvarnije od fizičkih. Trebamo se usredotočiti na duhovne – ono što je zaista stvarno. Postoji pet duhovnih stvari koje trebamo usaditi u srce. 

„(…) jer nama nije do vidljivog nego do nevidljivog: ta vidljivo je privremeno, a nevidljivo – vječno“ (2 Korinćanima 4,18). 

Sve što vidite oko vas je privremeno. Ono što ne vidite je ono što će trajati zauvijek. Te stvarnosti su ono što je zaista važno. 

Duhovne stvarnosti su stvarnije od fizičkih

Istina je, duhovne stvarnosti su stvarnije od fizičkih. Trebamo se usredotočiti na duhovne – ono što je zaista stvarno. Postoji pet duhovnih realnosti koje trebamo usaditi u srce. 

1. Bog vas je stvorio kako bi vas volio (vidi: Jeremija 31,3). Bog vas je stvorio kako bi vas volio te želi da i vi Njega naučite voljeti. To je najvažnija stvarnost u životu. 

2. Stvoreni ste kako biste vječno trajali (vidi: Propovjednik 3,11). Evangelizator Billy Graham govorio je o smrti na ovaj način: „Jednom čete čuti ili pročitati da je Billy Graham mrtav. Nemojte povjerovati ni riječi. Bit ću više živ nego sada. Samo ću promijeniti adresu. Otići ću u Božje prisustvo“. On je sada u Njegovom prisustvu. 

3. Bog je pripremio dva vječna mjesta. Raj i pakao su stvarna, doslovna mjesta. To nisu samo „stanja“. 

4. Možete odabrati gdje ćete provesti vječnost. Nećete se slučajno jednog dana naći u paklu. Bit ćete tamo vlastitim izborom. Ako odaberete učiniti Isusa vladarem svog života, onda ćete provesti vječnost s Njim u Raju. Ako Ga odaberete odbiti, onda ćete vječnost provesti u paklu. Nema srednje opcije. 

5. Nećete imati drugu priliku za izbor. Vaš izbor je vremenski ograničen. Imate cijeli svoj život da odaberete, ali se ne možete predomisliti poslije smrti. 

VIDI OVO: Kako možemo primiti spasenje od Boga?

Ono što vi činite s ovih pet istina neće samo utjecati na vašu vječnu sudbinu, nego će preobraziti i način na koji živite na ovoj strani vječnosti. 

Živimo u nesigurnim vremenima, ako već niste odabrali Isusa, nemojte oklijevati to danas učiniti. 

Ako ste spremni predati svoj život Isusu, onda molite ovo: 

„Dragi Isuse, obećao si, da ako vjerujem u Tebe, sve što sam krivo učinio će biti oprošteno, naučit ću svrhu svog života, a Ti ćeš me jednog dana prihvatiti u svoj vječni dom u Raju.

Priznajem svoje grijehe i vjerujem da si ti Bog, moj Spasitelj. Primam Te u svoj život kao svog Gospodina. Danas predajem svaki dio svog života Tvom upravljanju. Imaš pravo donositi odluke za moj život. 

Isuse, želim se opustiti u Tvojoj ljubavi. Hvala Ti što ju ne moram zaraditi, zaslužiti ili raditi za nju. Želim iskoristiti ostatak svog života služeći Tebi, a ne sebi. Ponizno Ti predajem svoj život i molim te da me spasiš i prihvatiš u svoju obitelj. U Isusovo Ime molim. Amen.“ 

Autor: Rick Warren; Izvor: Pastorrick.com