Hoće li muž i žena ostati u braku i nakon smrti?

Hoće li muž i žena, koji su na zemlji bili vezani brakom, ostati u braku i nakon smrti? Kakav će odnos njih dvoje tamo imati?

Biblija nam kaže: „O uskrsnuću niti će se ženiti niti udavati, nego će biti kao nebeski anđeli” (Matej 22,30). Ovo je bio Isusov odgovor na pitanje o ženi koja se vjenčala nekoliko puta u životu —za koga će biti udata u nebu (Matej 22,23-28)?

Očigledno, u nebu neće biti braka. To ne znači da se muž i žena više neće poznavati u nebu. To također ne znači da muž i žena neće još uvijek imati blizak odnos u nebu. Međutim, to po svemu sudeći znači da muž i žena više neće biti vjenčani u nebu.

U Nebu neće biti braka

Najvjerojatnije, u nebu neće biti braka zato što neće biti potrebe za brakom. Kada je Bog ustanovio brak, to je učinio kako bi ispunio određene potrebe. Kao prvo, vidio je da je Adamu trebalo društvo. „I reče Jahve, Bog: ‘Nije dobro da čovjek bude sam: načinit ću mu pomoć kao što je on’” (Postanak 2,18).

VIDI OVO: Brak nakon smrti supružnika: Što Biblija kaže o ponovnom vjenčanju?

Eva je bila rješenje problema Adamove usamljenosti, kao i potrebe za „pomoći”, nekim tko će stati uz njega kao njegova družica i s njim ići kroz život. Međutim, u nebu neće biti usamljenosti niti će biti potrebe za pomoćnicima. Bit ćemo okruženi mnoštvom vjernika i anđela (Otkrivenje 7,9), a sve naše potrebe bit će ispunjene, uključujući potrebu za društvom.

Nebo se neće naseljavati rađanjem

Kao drugo, Bog je stvorio brak kao sredstvo rađanja i stvaranja potomstva i ispunjavanja zemlje s ljudskim bićima. Nebo, međutim, neće se naseljavati putem rađanja. Oni koji odu u nebo tamo će doći po vjeri u Gospodina Isusa Krista; neće biti stvoreni putem reprodukcije. Prema tome, brak nema svrhe u nebu budući da tamo nema stvaranja potomstva ni usamljenosti.

Izvor: Gotquestions.org

NAJNOVIJE!