Ako slijedimo Isusa, hoćemo li imati lagodan život?

Ako slijedimo Isusa, hoćemo li imati lagodan život?

Ako slijedimo Isusa, često ćemo nailaziti na suprotstavljanja i nevolje zato što živimo po Božjoj Riječi. Ali isplati se ustrajati, jer On nam daje mir, oprost i slobodu.

Kada ste postali vjernik i krenuli uskim putem koji vodi u Kraljevstvo nebesko, jeste li mislili da će sve vaše nevolje odmah nestati i da ćete odjednom živjeti lagani život? Uistinu je lako povjerovati u to, ali to nije istina.

Ako ste Kristovi, vaša obitelj i prijatelji često puta neće vidjeti stvari na način na koji ih činite. Mogu se čak i uzrujati zbog vas što ste drugačija osoba i pokušavate živjeti po Duhu, a ne po tijelu. Možda ćete osjećati pritisak da se vratite svojim starim putovima i odustanete od života u vjeri.

Ali nemojte, nikad nemojte to učiniti! Sotona uvijek želi poljuljati našu vjeru. On želi da svi propadnemo. Želi da se obeshrabrimo i vratimo na stari način života – uživanju u grijehu i čarima ovoga svijeta. Moramo ostati postojani u svojoj vjeri i zapamtiti da je Krist već pobijedio svijet! Evo što je Isus rekao:

“To vam rekoh: da u meni imate mir. U svijetu ćete imati nevolju. Ali hrabri budite, ja sam pobijedio svijet.” (Ivan 16, 33)

PROČITAJTE: 4 načina kako uzeti svoj križ i slijediti Krista

Slijediti Isusa nije lako i ne bi smjelo biti. Kao Njegovi, često ćemo nailaziti na suprotstavljanja i nevolje zato što živimo po Božjoj Riječi. Progon, siromaštvo, sukobi, pa čak i obiteljska podjela vrijedilo je za sve koji su služili Gospodinu. Vrijedi i danas za nas!

Kada je Isus došao na zemlju kao čovjek i započeo svoju službu, bio je u iskušenju, prolazio je kroz testove i njegov je život bio mnogo puta ugrožen od ljudi koji se nisu složili s učenjima koja je dijelio. Čak je i Božji Sin imao problema na ovome svijetu, ali savršeno je pokazao kako kršćanin treba reagirati. Slijedimo Njegov primjer!

Nitko nikada nije rekao da je slijediti Isusa lako, ali se uvijek isplati, jer On daje nešto što nam svijet nikada ne može dati – istinski mir, oprost i slobodu! Mi više nismo sami u našim borbama, jer On je s nama i radi sve za naše dobro.

Blago čovjeku koji trpi kušnju: prokušan, primit će vijenac života koji je Gospodin obećao onima što ga ljube. (Jakov 1, 12)