Kada su vjetar i valovi prijetili da prevrnu brod ispunjen izbjeglicama koji su bježali s Bliskog istoka, Isus im se dramatično ukazao i smirio more, spašavajući im živote.

Skupina izbjeglica koja je bježala od rata na Bliskom istoku, je bila sklupčana u nekoliko pontonskih čamaca. Pokušali su preko Egejskog mora stići u Grčku.

More je bilo izuzetno nemirno i opasno, a nekoliko brodova u ovoj maloj armadi se prevrnulo.

Ovaj događaj podsjeća na sličnu oluju na Galilejskom jezeru opisanoj u evanđeljima, kada “Najednom nasta žestoka oluja, na lađu navale valovi te su je već gotovo napunili.” (Marko 4,37)

Migranti su bili uplašeni, kao i oni koji su putovali s Isusom.

Ali u jednom čamcu, ljudi su zavapili Bogu. Odjednom, “svjetleća nebeska figura” se pojavila u čamcu. Svi su znali da je to Isus, piše Godreports.com.

Onda se nešto čudesno dogodilo. Isus je utišao oluju.

Od tada more se umirilo, a oni su se na kraju sigurno iskrcali na obalu.

U biblijskom izvještaju Isus “zaprijeti vjetru i reče moru: Utihni! Umukni! I smiri se vjetar i nasta velika utiha … Oni se silno prestrašiše pa se zapitkiva: Tko li je ovaj da mu se i vjetar i more pokoravaju?”

Današnji migranti su bili uvjereni da je nebeska figura zaista bio Bog, i svi su željeli postati sljedbenici Isusa.

Mnogo tjedana kasnije, izbjeglice su se sastajale u učeničkim skupinama, dijeleći izuzetnu priču sa svojim biblijskim učiteljem – bivšim džihadistom koji je sada kršćanin.

Na tisuće iračkih i sirijskih obitelji koji su preživjeli putovanje po kopnu i moru sada provode noći u napuštenim zgradama, ispred prodavaonica i garaža, pod otvorenim nebom ili u šatorima. U kampovima bez struje često sjede u mraku.