Mnogi ljudi koji nisu vjerovali imali su vizije Isusa Krista – pretežno u snovima – prije nego su se preobratili na kršćanstvo.

No, Omar, novi kršćanski obraćenik, vidio je Isusa, ne u svojim snovima ili u svojoj glavi, nego u autobusu – kao vozača!

Prema pisanju portala God Reports, prije svog dramatičnog susreta s Isusom, Omar je bio okorjeli muslimanski hodočasnik na putu prema svetom gradu Meki u Saudijskoj Arabiji.

Upravo je bio završio s hodočašćem, zvanim Hajj, koje je jedno od pet stupova Islama i neizbježna religijska obaveza za muslimane.

Prema JESUS Film Project-u, Omar se osjećao beznadno i potpuno prazno iznutra kada se sastao s masama u bijelo odjevenih muslimanskih hodočanika na islamskoj najvažnijoj lokaciji.

Nakon završetka hodočašća i prisustvovanja raznim ritualima, uključujući „kamenovanje Sotone“, još uvijek je osjećao nekakvu prazninu u sebi i svom životu. Omar je potišteno pošao do autobusne stanice kako bi se vratio kući, osjećajući se umorno i prazno.

Tada je primjetio nešto neobično na autobusnoj stanici. Stanica je inače bila prepuna hodočasnika, ali tada je bila potpuno prazna – sa samo jednim autobusom.

Kada je ušao u taj autobus, vozač mu se obratio: „Još nemamo putnika, ali mogu vidjeti da ti imaš problem. Tamo je trgovina. Vidiš li onaj veliki kamen? Sjedi na njega i razgovaraj s Isa-om (muslimansko ime za Isusa).“

„Ali zašto?“, upitao je Omar u nevjerici.

„Pokušaj. Idi tamo. Razgovaraj s Isa-om. Več si pokušao sve ostalo.“ Odgovorio je vozač autobusa.

Omar je razmatrao vozačev savjet i pitao se kako je on znao što mu je bilo na umu.

Omar je sjeo na kamen kako mu je rečeno. Tada je izgovorio ime „Isa“. Odjednom, tijelo mu se počelo tresti te je osjetio kako mu nešto moćno ispunja srce i dušu.

„Proveo sam tamo dva sata bez da sam bio svjestan da vrijeme prolazi“ rekao je JESUS Film Project-u.

Nakon što se povratio, Omar se vratio na ulicu, ali je autobus zajedno s misterioznim vozačem već bio nestao.

Kada se napokon vratio kući, prvo što je Omar napravio je traženje nekoga tko mu može reći nešto o Isa-i. Pronašao je čovjeka koji mu je dao DVD film s naslovom „Isa“.

Neznanac ga je pozvao u svoju kuću kako bi pogledali film i večerali.

Nakon što su podijelili obrok, sjeli su pogledati film o Isusu.

Kada se u filmu prikazivala scena u kojoj Ivan Krstitelj krsti isusa u rijeci Jordanu, Omar je ostao zaprepašten gledajući u lice glumca koji je glumio Isusa. „Ajme, pa to je vozač! To je vozač autobusa! On je taj koji mi je rekao da razgovaram sa Isa-om!“ viknuo je.

Omar je shvatio da je upoznao Isa-u u autobusu. Nedugo nakon toga Omar je predao svoj život Isusu Kristu kao svom Spasitelju i Gospodinu.

IZVORChristian Today