Muž nikada ne treba prestati moliti za svoju ženu s kojom je u braku. Ona je osoba koja je tu pored vas, majka vaše djece i vaša najbolja prijateljica. 

Muškarci, ovo je 10 stvari koje možete moliti za svoju ženu, a donosi ih Jonathan Parnell na portalu DesiringGod:

1. Bože, budi njezin Bog – njezino blago koje ju usrećuje. Neka bude ljubomorna za tvoju ekskluzivnu superiornost nad svim njezinim žudnjama (Psalam 73, 24-25).

2. Bože, umnoži joj vjeru – daj joj čvrsto pouzdanje u Tvoju moć koju uvijek koristiš kako bi činio dobro po Isusu Kristu (Rimljanima 8, 28-30).

3. Umnoži njezinu sreću – sreću u tebi u kojoj ostavlja sve, i prihvaća tvoju milost u Isusu. Po toj sreći da može reći čvrsto, jasno i dragovoljno: „Ići ću gdje god treba i činit ću sve što treba ako si tamo i ti“ (Izlazak 33, 14-15).

4. Omekšaj joj srce – spasi je od ciničnosti i neka bude osjetljiva na tvoju prisutnost i u najsitnijim detaljima, i svim onim obvezama na koje si ju pozvao i koje si joj namijenio (Hebrejima 1, 3).

5. Neka cijeni Tvoju Crkvu – izgrađuj joj odnose s drugima po kojima će hodati u istini evanđelja, i zbog kojih će voljeti zajednička okupljanja, Stol Gospodnji i svakodnevni život u Tijelu (Marko 3, 35).

VIDI OVO: 5 moćnih molitvi koje svaka žena treba izmoliti za muža

6. Daj joj mudrost – daj joj da vidi dimenzije stvarnosti koje bi meni promakle, i podari njezin vid s nježnim, tihim duhom koji se osjeća sigurno i njegovano (1. Petrova 3, 4).

7. Pobrini se za njezino zdravlje – nastavi joj davati svoj dar zdravlja i čuvaj nas od napasti s milošću kupljenom krvlju (Psalam 139, 14).

8. Umnoži njezin utjecaj – ohrabruj ju i umnoži njezin utjecaj nad našom djecom. Daj joj slatke djeliće toga. Njezinu ljubav izlij na naše susjede i potakni u njoj kreativnost kojom će slaviti Isusa (Ivanovo 12, 24).

9. Neka sluša Tvoj glas – neka čita Bibliju i neka ju prihvaća kao istinu, svaku riječ. Neka se svaka Tvoja riječ, koja je puna moći i milosti, izlije na svaki aspekt njezinog života i svetosti (2. Petrova 1, 3).

10. Svladaj ju s Isusom – da se sjedini s Njime, da postane novo stvorenje po Njemu, da po Njemu bude Tvoja kći, a ne više u Adamu i grijehu. Nego po Kristu neka živi u tebi zauvijek (Rimljanima 6, 11).

I još tisuću drugih stvari. Amen.