Na koje načine trebamo pristupati Bogu? Jošua nam je ostavio sjajan primjer koji uključuje intimnost i sveto strahopoštovanje

Jedan od blagoslova koje imamo time što smo kršćani jest naša intimnost s Bogom Ocem. No blizina s Bogom može nas kušati na način da Boga počnemo uzimati zdravo za gotovo, da ne prepoznamo i cijenimo Njegovu svetost ili da se prema Njemu ne odnosimo sa štovanjem i obožavanjem, kakvo Bog zaslužuje.

Jošuin odgovor na Boga i ono tko Bog jest može nas puno toga naučiti o časnom strahu prema Gospodinu. 

Jošua je prilazio Bogu kako bi razgovarao s Njime. Bog je svet, no kroz Isusa Krista, možemo slobodno i s pouzdanjem prići Bogu i od Njega dobiti pomoć i milost. 

VIDI OVO: 5 znakova da vaš odnos s Bogom nije u redu

Jošua je pao ničice, kao izraz poniznosti, poslušnosti i ovisnosti. Isto ponašanje treba i nama svaki puta kada dođemo Gospodinu u molitvi ili kroz Njegovu Riječ. 

Pitao je Boga što mu On ima za reći. Dok čitamo Bibliju i mi bismo trebali zatražiti od Boga da nam progovori kroz ono što čitamo. 

Štovao je Boga nepokolebljivom poslušnošću. Ako čitamo Riječ, a nismo joj poslušni, time pokazujemo da zaista nemamo strahopoštovanje prema Bogu. 

Ono što nama treba u našem odnosu s Bogom jest ravnoteža između prisne intimnosti i svetog strahopoštovanja. Razmislimo o ovome i pogledajmo trebamo li na bilo kakav način modificirati naš pristup Bogu. 

Autor: Charles Stanley; Izvor: Intouch.org