Kreni s Bogom u ovaj dan i uživat ćeš Njegovu zaštitu

0
Kreni s Bogom u ovaj dan i uživat ćeš Njegovu zaštitu

Što izazovi budu zahtjevniji, sigurno će nam još više trebati Njegova pomoć.

“Ne boj se, jer ja sam s tobom! Ne gledaj plašljivo naokolo, jer ja sam tvoj Bog! Ja te krijepim, ja te pomažem. Ja te podupirem svojom jakom desnicom.” (Izaija 41, 10)

Neki se odmah, čim ugledaju svjetlo dana, pitaju kako će se nositi sa svime što ih danas čeka. Premda ne znamo što nas sve danas čeka, ipak znamo zadatke i aktivnosti koje trebamo obaviti. Kako bez tjeskobe i zabrinutosti uspjeti u svemu? Božja Riječ ima odgovor!

Gospod narodu svom daje jakost, Gospod narod svoj mirom blagoslivlja. (Psalam 29, 11)

Bez Njegove pomoći ne možemo uspjeti

Umjesto da se naprežemo razmišljajući hoćemo li uspjeti napraviti ovo ili ono, moramo s Njim, korak po korak, kročiti kroz sve. Izazovi i nevolje s kojima se susrećemo u nama bude svijest da bez Njegove pomoći i vodstva ne možemo ništa učiniti. Što izazovi budu zahtjevniji, sigurno će nam još više trebati Njegova pomoć. On obećava snagu i mir svakom svome djetetu!

VIDI OVO: Hrabro kroči kroz život, jer Bog te čuva!

Zato ne malakšemo. Naprotiv, ako se naš izvanjski čovjek i raspada, nutarnji se iz dana u dan obnavlja. (2. Korinćanima 4, 16)

Bog ide ispred nas

Sam Gospod ide pred tobom; on će s tobom biti; neće te zapustiti niti će te ostaviti. Ne boj se i ne dršći. (Ponovljeni zakon 31, 8)

Ovaj gornji stih je jako ohrabrujući! Bog ide ispred nas. On sve zna i ništa Ga ne može iznenaditi. Sve dok Mu vjerujemo i pouzdajemo se u Njega, neće dopustiti okolnostima da nas nadvladaju. On će biti naš pomoćnik i čuvar s čime god se suočimo. Suradnja s njim donosi blagoslove koji nadmašuju sve naše probleme.

“Dobro znaj: ja sam s tobom; čuvat ću te kamo god pođeš … i neću te ostaviti …” (Postanak 28, 15)

VIDI OVO: Bog radi sve stvari za vaše dobro

Bog je u kontroli naših života, bez obzira kroz što prolazili. Možda će dopustiti da nas snađu nevolje, ali zbog svoje ljubavi prema nama, neće dopustiti da propadnemo. On će nas iz svega izbaviti. Kakav divan Otac!