Poruka kršćaninu koji želi odustati od svega

Život na zemlji nije lak i često se susrećemo s nevoljama. Bog želi da ustrajemo do kraja. Zato je ovo poruka kršćaninu koji želi odustati od svega.

Na kraju si svog užeta? Čini ti se da je tvoja nevolja prevelika i da nikad neće završiti? Nažuljao si koljena moleći se i proveo stotine sati u Božjoj Riječi …  ali čini se da život nije ništa bolji? Želiš odustati od svega?

Patnja je dio života na zemlji

Život je mješavina radosti i razočaranja. Budući da živimo u nesavršenom svijetu, ponekad nam se dogode loše i užasne stvari, bez obzira što smo kršćani.

Neki misle da kad život predaš Kristu, stvari se automatski trebaju poboljšati. Očekuju da život s Isusom znači rješenje svih životnih problema. U stvari, mnogi kršćani priznaju upravo suprotno. Nakon što su svoj život predali Njemu, započela je prava patnja. Sam Isus je jasno rekao:

“U svijetu ćete imati nevolju; ali ne bojte se, jer ja nadvladah svijet.” (Ivan 16, 33)

Neprijatelj ne napada one koje je već zadobio, već aktivno nastoji uništiti one koji su svoje živote predali Kristu. Dakle, kao vjernici, moramo očekivati ​​da će doći iskušenja, nevolje i patnje.

“Radujte se i kličite: velika je plaća vaša na nebesima! Ta progonili su tako proroke prije vas!” (Matej 5, 12)

“Ali ako i trpite zbog pravde, blagoslovljeni ste! Ne dajte se od njih zastrašiti niti uznemiriti.” (1. Petrova 3, 14)

“Jer je bolje, ako hoće volja Božja, da trpite zbog dobrih djela, negoli zbog zlih.” (1. Petrova 3, 17)

Percepcija Boga

Postoji percepcija Boga da je On naš nebeski bankomat. Kad god nešto poželimo, idemo Bogu i On će nam to brzo odobriti. Ova percepcija je opasna jer daje bezličnu sliku Boga, a ne nekoga tko želi stvarni odnos s nama.

Velika prednost kršćanskog života je vjera da postoji Bog koji nas istinski voli i ima plan za nas. Imamo nadu da ćemo baštiniti vječni život – da ovaj život nije sve što ćemo iskusiti.

Percepcija Boga
Foto: Pixabay

Kada želimo odustati od Boga, to je obično zato što nam nije pružio ono što smo tražili od Njega. Istina je da ponekad Bog brzo odgovori na našu molitvu, a drugi put se može činiti kao da ga nigdje nema, da se povukao i šuti. Ali, On je uvijek na djelu.

Kršćaninu koji želi odustati od svega: Božji plan je veći od svih nevolja i problema

Krajnji je Božji plan za nas da živimo u Njegovom kraljevstvu s Njim. Budući da grijeh postoji, postoji i patnja. Neprijatelj ne želi da se Božji plan ispuni u našim životima, pa neprestano napada pokušavajući oslabiti našu vjeru.

Bog koristi kušnje i bol kako bi izgradio naš karakter. Na svakom koraku našeg kršćanskog putovanja, Bog nas pokušava naučiti lekcije kako bi nas približio k sebi.

Ne kasni Gospodin ispuniti obećanje, kako ga neki sporim smatraju, nego je strpljiv prema vama jer neće da tko propadne, nego hoće da svi prispiju k obraćenju. (2. Petrova 3,9)

Čak i ako želite odustati od svega, Bog nikad neće odustati od vas. On vas previše voli i ne želi da budete vječno odvojeni od Njega. Zato vam daruje svoju milost i milosrđe.

Jer plaća je grijeha smrt, a dar Božji jest život vječni u Kristu Isusu, Gospodinu našem. (Rimljanima 6, 23)

Vaš je izbor prihvatiti dar spasenja i nastaviti se uzdati u Boga. Bog ne prisiljava ljude u svoje kraljevstvo. Nikada nije obećao da će život biti bez poteškoća, ali obećava da će sva bol jednom nestati.

I otrt će im svaku suzu s očiju te smrti više neće biti, ni tuge, ni jauka, ni boli više neće biti jer – prijašnje uminu. (Otkrivenje 21, 4)

PROČITAJTE JOŠ: