NaslovnicaSvjedočanstvaMajka je mislila da joj je dijete preminulo nakon pobačaja – 30...

Majka je mislila da joj je dijete preminulo nakon pobačaja – 30 godina kasnije upoznaje kćer koja je preživjela

Majka je mislila da je dijete preminulo nakon pobačaja, no prije nego je rođena „Bog je imao plan“. I za vrijeme nezamislive boli, patnje, sumnje i zbunjenosti, Bog je i dalje imao plan za Melissin život.

Za sve koji su bili ili jesu posvojeni, želja da potražite biološke roditelje potpuno je normalna. Ljude čija krv teče vašim venama i od čijeg ste DNK stvoreni.

Za Melissu Ohden, to je putovanje bilo potpuno drugačije.

Kada je rođena, Melissa je bila teška manje od 1.3 kg. Na nju su pazile medicinske sestre dok nije bila posvojena u njezinu vječnu obitelj.

No kada je Melissa imala samo 14 godina, saznala je mračnu i poraznu tajnu o sebi. Ona je preživjela neuspjeli pokušaj pobačaja.

Majka je mislila da joj je dijete preminulo nakon pobačaja

Otrovna kiselina ju je trebala ubiti

Otrovna kiselina koja ju je trebala ubiti prije nego što se rodila nije uspjela u svom naumu. I u osjetljivoj dobi od 14 godina, Melissa je krenula putem traženja sebe koji je vodio nizbrdo.

Rekla je da, kao i mnogi drugi ljudi, nije željela nikome pokazati koliku je bol zapravo osjećala. U dobi svoga života kada je najviše čeznula za ljubavlju, saznala je da nikada nije ni bila željena. To je teška i tragična situacija za bilo koga.

Melissa se okrenula onome što je nazvala „nesveto trojstvo“ obrambenih mehanizama: bulimiji, alkoholu i seksu.

VIDI OVO: Može li Bog oprostiti pobačaj?

Božja milost joj je pomogla da preživi

Za sve tinejdžerske i ostale godine, Melissa zahvaljuje milosti Božjoj koja joj je dala da preživi, govoreći da je morala imati snažnu volju ustati svaki dan i donijeti odluku da se neće okrenuti lošim navikama nego će slaviti Boga zbog života koji joj je On podario.

Prije nego je rođena „Bog je imao plan“. I za vrijeme nezamislive boli, patnje, sumnje i zbunjenosti, Bog je i dalje imao plan za Melissin život.

Melissa ohden

Danas, Melisa je predana kršćanka te zagovara život. Ona je supruga, majka i autorica memoara nazvanog Nosila si me (eng. You Carried me), u kojem detaljno opisuje potragu za svojom biološkom majkom.

Ako takva vrsta ljubavi nije pokazatelj ljubavi prema Isusu, ne znam što drugo jest. Tražiti ženu koja ju je pokušala ubiti. No nešto je u majčinstvu koje je osobno iskusila pomoglo u procesu omekšanja Melissinog srca.

„Uvijek sam ju voljela, no moja ljubav prema njoj raste iz godine u godinu“, rekla je Melissa, „Ne samo zbog činjenice da su okolnosti mog i njezinog života sada drugačije… Znam istinu o tome kako je prisiljena pobaciti me. No mislim da kako sam starija, više učim kako voljeti ljude i poštovati ih zbog onoga kakvi su.“

Svojom je potragom Melissa saznala da je njezina majka bila 19-godišnja studentica koja je bila prisiljena pobaciti ju.

Definira njihovo putovanje kao „ljubavnu priču“.

VIDI OVO: 75 citata i izreka o ljubavi: nama iz Božjeg srca

Božja ljubavna priča je na kraju pobijedila

„Ljubavna je to priča koju je Bog napisao, a čovjek nastojao izmijeniti… No, Božja je priča na kraju pobijedila.“

Nakon što je napisala svoj memoar i saznala više o svojoj biološkoj majki, Melissa je dobila priliku upoznati ženu koja joj je podarila život. Njih su dvije komunicirale godinama, nastojeći se upoznati, saznati „tajne“ jedna od druge i, jednostavno, izgraditi povjerenje.

U ljeto 2016., nakon života provedenog u boli i liječenju napokon su se osobno sastale po prvi put.

Melissa je rekla da je sastanak bio „sve što je mogla očekivati, i više“.

Njezina majka provela je 30 godina misleći da je Melissa umrla u bolnici. Nosila je u sebi neopisivo žaljenje i krivnju, no imati priliku saznati ne samo da je njezino dijete živo, nego da ju voli i da joj je oprostilo učinilo je taj sastanak predivnim dijelom procesa oporavka.

Zagrlile su se i Melissa je rekla svojoj majki: „Dugo se nismo vidjele.“

Njezina priča o opstanku, iskušenjima, praštanju i ljubavi nešto je što ne možemo ni početi razumijevati.

Ali Bog.

Bog je napisao priču koju niti jedan čovjek ne može promijeniti, uništiti ili upotrijebiti za zlo. Kao što je Melissa rekla, Božja priča pobjeđuje na kraju.

Nosimo svi u sebi tu predivnu istinu.