Molitva da se suprotstavite đavolskim napadima
Foto: Pexels

Molitva da se suprotstavite đavolskim napadima usmjerit će vaše srce i um na Isusa koji vas želi zaštiti od zla.

Dragi Isuse,

Rekao si mi da se oduprem đavlu i da će pobjeći od mene, ali nemam otpora.
Ti imaš svu silu i otpor koji mi je potreban, dakle, daj mi snagu da se oduprem.

Rekao si mi da mogu micati svoje gore ako imam vjeru kao zrno gorušično; ali moje se gore ne miču iako je moja vjera u tebe tako velika koliko je samo zamisliti mogu. Ti si stvorio nebo i zemlju; molim te, makni moju goru.

Rekao si: “Bježite i na samu pojavu zla” i ja sam bježao što sam brže mogao, ali grijeh me sustigao i kad sam se najbolje trudio. Ti imaš silu nad svom silom neprijatelja, čudima i znacima, izbavi me od zamke sotonske.

Nemam snage ni da na sebe stavim čitavu bojnu opremu, dakle, ti me odjeni kao moj štitonoša. Učini za mene ono što znam da sam za sebe ne mogu učiniti. (Autor molitve: David Wilkerson)

PROČITAJTE: Kako se molitvom suprotstaviti đavolskim napadima?

Sotona je danas živ. Poražen je Isusovom smrću na križu, ali nije mrtav. On je lukav i mudar neprijatelj. Zna da ne može uništiti one koji pripadaju Isusu Kristu ili promijeniti vašu vječnu sudbinu kao djeteta Božjeg. Aktivno nastoji učiniti sve što može kako bi vas učinio jadnima – kako bi umanjio vaše iskustvo bliskog zajedništva s Isusom ili smanjio vašu učinkovitost kao svjedoka Njegove ljubavi.

Sotonin cilj je uništiti vaše jedinstvo s Bogom, crkvom i obitelji; navesti vas na grijeh i navesti vas na krivo učenje. Upamtite da je on poraženi neprijatelj i da će ga naš Spasitelj jednog dana zapečatiti u vječnoj kazni. U Kristu postoji stvarna moć i Sotona ne može stajati u prisutnosti Onoga koji ga je jednom zauvijek porazio na križu.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare