Neraspoloženi ste i umorni, imate osjećaj da su vaša bremena preteška. Ova molitva za odmor u Bogu je tu za vas. On vas uistinu može odmoriti!

Dragi Bože,

Bi li nam htio oprostiti sve one situacije kada smo bili opterećeni svojim vlastitim bremenima i problemima koji su nas toliko opteretili da ih nismo željeli pustiti? Hoćeš li nam pomoći da otpustimo sve one stvari za koje se ne bismo trebali držati? Teško je pustiti ih.

Teško je oprostiti drugima za sve situacije kada su nas povrijedili. Ponekad je i vrlo teško ponovno u potpunosti predati svoje povjerenje. I sve to pokazuje da nemamo onakvu vjeru u Tebe kakvu ti tražiš od nas. Ispuni nas svježinom svoga Duha i daj nam vjere da možemo vjerovati kako ćeš Ti uvijek biti vjeran svojim obećanjima i da si Ti zaista osoba kojoj možemo u potpunosti vjerovati.

PROČITAJTE: Molitva koja oslobađa od stresa i umiruje um

Molimo Te da nam otvoriš vrata koja nitko neće moći zatvoriti i molimo Te da zatvoriš ona vrata koja nikada više ne trebaju biti otvorena. Pomozi nam da se prestanemo boriti i da prestanemo sve ostvariti u svojoj vlastitoj snazi. Umorni smo i iscrpljeni. Izmoždeni smo. Na svakome smo koraku obeshrabreni.

Ipak, vjerujemo da si Ti Bog koji čudesno radi i zahvaljujemo Ti što se i danas boriš za nas, iza zastora u borbama koje ne možemo u cijelosti vidjeti. Hvala Ti zbog toga što Ti vidiš sve i zbog toga što znaš puno više nego što smo mi toga svjesni. Vjerujemo u to. Molimo za to da se ostvari Tvoja, a ne naša volja.

Danas odabiremo odmor i okrjepu u Tebi. Hvala Ti na Tvojoj dobroti i vjernosti svo ovo vrijeme. Hvala Ti zbog toga što nam daješ veliku nadu i svrhu za naše živote. Sve svoje terete predajemo Tebi.

Zapovijedam ti dakle: Budi srčan i odlučan! Ne boj se i ne plaši se, jer Gospod, Bog tvoj, s tobom je u svemu, Što poduzmeš“. (Jošua 1, 9)

Ostale kršćanske molitve za različite prigode možete pročitati na OVOM LINKU!

Autorica: Debbie McDaniel; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Ibelieve.com