Molitva za snagu Duha Svetoga

Molitva za snagu Duha Svetoga usmjerava naša srca i misli prema Onome koji nas ljubi i želi nas voditi ka nebeskoj domovini.

Nebeski Oče,

Darovao si nam život i beskrajno nas ljubiš. Ti si naš Opskrbitelj, Iscjelitelj i Branitelj. Svjestan si svake naše potrebe koju svaki dan donosimo Tebi. Najbolje poznaješ stanje naših srdaca. Vidiš našu radost i zahvalnost, bol i zbunjenost i borbu da ljubimo sve ljude u našim životima. Oče, Ti sve vidiš i sve znaš. Hvala Ti što si u svemu tome s nama. Hvala Ti što slušaš naše molitve i hvala Ti što si ih uslišao.

PROČITAJTE: Molitva Duhu Svetom – za pomoć i utjehu

Danas Te molimo, Duše Sveti, da uđeš u naše živote i ispuniš naša srca svime što nam je potrebno da živimo ovaj dan u punini. Pomozi nam da shvatimo što nam je potrebno, a što je nevažno. Pomozi nam da nastavimo vjerovati, iako se odgovori na naše molitve nisu dogodili onako kako smo željeli. Proizvodi u nama ljubav, radost, mir, velikodušnost, uslužnost, dobrotu, vjernost, blagost, uzdržljivost.

Duše Sveti, prosvijetli naš razum da možemo u svemu razaznati Božju volju. Daj nam jasnoću dok se nosimo s izazovima i odlukama života. Pomozi nam vidjeti svijet Tvojim očima, razumjeti srca drugih i raspoznati put pravednosti. Ispuni nas razborom da prepoznamo istinu od laži, mudrošću da donosimo zdrave odluke i hrabrošću da djelujemo u skladu s Tvojim vodstvom.

Danas Ti se iznova predajemo, Isuse. Naše ruke su otvorene i naša su srca potpuno odana Tebi. Pomozi nam da Te slijedimo svaki dan, razlučujući što da radimo i kamo da idemo. Pomozi nam da budemo duhovno budni, neprestano moleći i vjerujući da nas vodiš ka nebeskoj domovini. Isuse, znamo da možemo računati na Tebe kada se osjećamo izolirano, povrijeđeno, izdano i tužno. Znamo da znaš kako se osjećamo. Hvala Ti što hodaš s nama, što si u nas stavio svoga Duha Svetoga da nas vodi i tješi. Utješi nas i ohrabri, živi Bože, kako samo Ti umiješ.

Hvala Ti što nas susrećeš tamo gdje jesmo u našim životima i prije nego što Te i zazovemo. Volimo Te svim bićem, amen.

NAJNOVIJE!