Molitve koje će vam pomoći u borbi protiv iskušenja

Iskušenja često stvaraju osjećaj slabosti u našoj duši. Donosimo molitve koje će vam pomoći u borbi protiv iskušenja.

Suzbijanje nagona za grijehom je teško, ali kada se obratimo Bogu za pomoć, On nas može osnažiti mudrošću i snagom da prevladamo i najteža iskušenja. Udaljavanje od okolnosti koje nisu dobre za nas postaje lakše kada sve predamo Bogu u molitvi i ohrabrimo se Njegovom Riječju.

Molitve koje će vam pomoći u borbi protiv iskušenja

Ako se trenutno suočavate s iskušenjima, donosimo 3 molitve koje će vam pomoći u borbi protiv iskušenja. Poslije molitve, pronađite stihove u Bibliji kako biste se uvjerili da nam Bog može pomoći da se odupremo svim oblicima grijeha.

1. Molitva za odoljenje iskušenju

Svemogući Bože, trudim se da ne spotaknem na putu vjere, ali Ti znaš kušnje s kojima se danas suočavam. Doživljavam želje koje me udaljavaju od Tebe. Ponekad mi se napast čini prejaka. Čini se da su želje premoćne da im se oduprem.

Treba mi Tvoja pomoć u ovoj bitci. Ne mogu hodati sam, Gospodine. Trebam Tvoju snagu, jer moje tijelo je slabo. Molim Te, ispuni me snagom svoga Duha Svetoga. Ne mogu bez Tebe.

Tvoja Riječ obećava da neću biti kušan više od onoga što mogu podnijeti. Molim za snagu da se suprotstavim iskušenju svaki put kada se susretnem s njim.

Pomozi mi da ostanem duhovno budan kako me napast ne bi iznenadila. Želim uvijek moliti da me zle želje ne odvuku. Pomozi mi da dobro nahranim duh tvojom svetom Riječi, tako da se sjetim da živiš u meni. Ti si veći od svake moći grijeha koji je na svijetu.

Gospodine, pobijedio si sotonine kušnje. Razumiješ moju borbu. Tvoja mi Riječ također govori da ćeš pružiti put bijega od iskušenja. Molim te, Gospodine, daj mi mudrosti da okrenem leđa iskušenju i da vidim izlaz koji ćeš mi pružiti. Hvala Ti, Gospodine, što si vjerni Izbavitelj i što mogu računati na Tvoju pomoć u moje vrijeme potrebe. Hvala Ti što si ovdje zbog mene.

U ime Isusa Krista, amen.

2. Molitva protiv iskušenja

Gospodine Isuse Kriste, moja stara tjelesna narav me mami na __________________ (navedi napast, npr. požuda, bijes, ogovaranje) i tjera da sagriješim protiv Tebe.

Daj mi snage, Gospodine, da se udaljim od zla koje me pokušava savladati. Očisti moj um, tijelo i dušu od svega što Tebi nije ugodno. Pomozi mi da idem Kristovim stopama i budem čist, jer moje je tijelo hram Duha Svetoga. Amen!

3. Molitva za Božju zaštitu od iskušenja

Nebeski Oče, Ti si moj Bog. Gdje gdje idem, grijeh ide za mnom i puno puta je zaista teško boriti se i ne pasti u napast.

Oče, molim Te, neka se moje srce otvori Tvojoj velikoj ljubavi i bude pokorno Duhu Svetom. Neka me Tvoj Duh ispuni i da mi snagu da nadvladam sva iskušenja. Kada sam preslab, bori se u moje ime.

Vjerujem da je Tvoja volja da me zaštitiš, jer si došao položiti svoj život za nas kako bi nas zaštitio i dao nam život vječni.

Oče, zaštiti me od svega što ne dolazi od Tebe. Ne želim Te razočarati, već Ti biti vjeran u svakom trenutku. Amen!

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!