Na čemu danas možete biti zahvalni?

Na čemu danas možete biti zahvalni?
Foto: Unsplash

Danas možete biti zahvalni Bogu što vam je darovao još jedan dan života i što vas želi upotrijebiti za dobrobit svoga Kraljevstva.

Nije uvijek lako osjećati zahvalnost. Kršćani širom svijeta nalaze se u raznim okolnostima. Milijuni vjernika prebivaju na mjestima gdje mogu slobodno služiti Isusu, dok se milijuni u drugim dijelovima svijeta suočavaju sa životnim progonstvom zbog njihove vjere.

Mnogi vjernici doživljavaju uvjete ekstremnog siromaštva, dok drugi žive u izobilju. Postoje vjernici koji uživaju dobro zdravlje i oni koji trpe kratke ili dugotrajne bolesti. Neki kršćani doživljavaju veliku tugu, dok drugi žive relativno mirnim životima.

Čak i uz ove razlike, svi se vjernici mogu radovati u Gospodinu. Kao što nas apostol Pavao podsjeća:

Znamo pak da Bog u svemu na dobro surađuje s onima koji ga ljube, s onima koji su odlukom njegovom pozvani. (Rimljanima 8, 28)

Pavao nas također tješi da se možemo odmarati u Božjoj suverenoj volji, jer je Gospodin s nama u svim usponima i padovima života:

Govorim to ne zbog oskudice, ta naučen sam u svakoj prigodi biti zadovoljan. Znam i oskudijevati, znam i obilovati! Na sve sam i na svašta navikao: i sit biti i gladovati, i obilovati i oskudijevati. Sve mogu u Onome koji me jača! (Filipljanima 4, 11-13)

Evo četiri razloga zbog kojih danas možete biti zahvalni Bogu.

1. Još si živ!

Budući da ste živi, ​​Bog još uvijek ima svrhu za vaš život ovdje na zemlji. Budite zahvalni za još jedan dan. Također, svaki dan imate još jednu priliku voljeti i služiti Bogu i bližnjemu:

Ovo je dan što ga učini Jahve: kličimo i radujmo se njemu! (Psalam 118, 24)

I sve što god riječju ili djelom činite, sve činite u imenu Gospodina Isusa, zahvaljujući Bogu Ocu po njemu! (Kološanima 3, 17)

2. Bog i dalje radi na širenju svoga Kraljevstva

Bog još uvijek dovodi ljude u svoje Kraljevstvo snagom Duha Svetoga (2. Petrova 3, 9). Molite Boga da otkupi onoliko duša koliko je u Njegovoj savršenoj volji. Razmislite o načinima na koje možete podijeliti Radosnu vijest o spasenju u Isusu Kristu s ljudima s kojima danas stupite u kontakt.

Naprotiv, Gospodin – Krist neka vam bude svet, u srcima vašim, te budite uvijek spremni na odgovor svakomu koji od vas zatraži obrazloženje nade koja je u vama. (1. Petrova 3, 15)

3. Sotona nema zadnju riječ

Iako je svijet ispunjen s toliko tuge i zla, Isus Krist je mnoge pomirio sa sobom (2. Korinćanima 5, 17). Zlo neće postojati zauvijek. Krist će se vratiti, staro će nestati, a novo će doći.

I otrt će im svaku suzu s očiju te smrti više neće biti, ni tuge, ni jauka, ni boli više neće biti jer – prijašnje uminu. (Otkrivenje 21, 4)

4. Bog vas nikada neće napustiti

Iako se život ponekad može činiti jako težak, kršćani uvijek znaju da se njihov nebeski Otac brine za njih (Ivan 16, 33; 1. Ivanova 3,  1). Gospodin je obećao da vas nikada neće napustiti ili ostaviti (Hebrejima 13, 5) i čeka vas slavna vječnost koja je iznad svega onoga što biste mogli zamisliti.

“Ne prodaju li se dva vrapca za novčić? Pa ipak ni jedan od njih ne pada na zemlju bez Oca vašega. A vama su i vlasi na glavi sve izbrojene. Ne bojte se dakle! Vredniji ste nego mnogo vrabaca.”  (Matej 10, 29–31)

Nego, kako je pisano: Što oko ne vidje, i uho ne ču, i u srce čovječje ne uđe, to pripravi Bog onima koji ga ljube. (1. Korinćanima 2, 9)

PROČITAJTE JOŠ: