5 najgorih muževa iz Biblije

Koji su najgori muževi iz Biblije? Neki od najpoznatijih muškaraca Biblije su se u određenim navratima užasno odnosili prema ženama.

Biblija je prepuna primjera ljudi koje valja nasljedovati, tako što su živjeli dobre živote te nam dali dobre savjete.

No postoje i primjeri i oni koji su se u nekim situacijama ponijeli stvarno ružno, a neki od njih u odnosu i sa svojim ženama.

Autor Mark Woods je u svom članku izabrao pet najgorih muževa iz Biblije:

Adam. Nakon što ga je Bog suočio s grijehom jer je jeo s drveta spoznaje dobra i zla, optužio je Evu, a zatim Boga (Postanak 3, 12). Dobar muž treba preuzeti odgovornost za svoje postupke.

AbrahamNe jednom, već dvaput, Abraham govori o ženi Sari kao o svojoj sestri (Postanak 12, 10-20 i Postanak 20,1-7). Dopuštajući muškarcima da spavaju s njom, jer ih se bojaio. Dopustio je i da sluškinja Hagara spava s drugim muškarcima samo da dobije dijete (Postanak 16).

VIDI OVO: Muška biblijska imena: Ovo su najljepša imena za sinove

Nabal. Odbio je pomoći kralju Davidu kada mu je bila potrebna zaštita (1. Samuelova 25), a njegova žena Abigajila mu spašava život.

SalomonBez sumnje jedan od najgorih muževa cijelog Starog zavjeta. Uzeo je 700 žena i 300 konkubina (1. Kraljevima 11,3), bez obzira jesu li poganke ili Izraelke, a neke od njih su ga odvele na štovanje drugih bogova.

Ahasver. Kao kralj htio je oženiti Esteru, no bio je već oženjen s Vašti. Napio se te zapovijedio Vašti da izađe i pokaže svoju ljepotu drugim gostima. Samo zato jer ga nije poslušala, on se odlučio razvesti od nje.

NAJNOVIJE!