8 namirnica koje su odlične u borbi protiv migrene

Ako patite od migrene, ove namirnice vam mogu pomoći!

Migrena je onaj užasan gost koji se pojavi u najgorim trenutcima potpuno nenajavljen. Ako ste i sami iskusili njegov posjet, znate koliko su migrene teške.

Naravno, možete uzimati lijekove i vježbati, ali sve je to privremeno.

No, možete učiniti još nešto – promijeniti svoju prehranu. Neke namirnice mogu izazvati migrene, dok ih neke mogu ublažiti. Ovo je 8 namirnica koje su odlične u borbi protiv migrena:

1. Avokado

Avokado je odlična namirnica koja će vam pomoći u borbi protiv migrena jer sadrži antioksidanse lutein i zeaksantin koji mogu držati migrene pod kontrolom.

2. Smokve

Smokve su dobre za naše tijelo iz mnogih razloga, ali su ujedno i odlične u borbi protiv migrena jer sadrže kalij koji smanjuje upalu.

VIDI OVO: Ako imate problema s migrenama, ovaj vitamin vam može pomoći

3. Losos

Bogat je omega-3 masnim kiselinama i vitaminom B-2 koji sprječava proces odgovoran za glavobolje. Ujedno smanjuje upalu.

4. Batat

Ovaj slatki krumpir je prava poslastica, ali i ratnik u borbi protiv migrena. Bogat je vitaminom C, B1 i kalijem.

VIDI OVO: 5 učinkovitih načina kako se riješiti migrene

Namirnice protiv migrene
Foto: Pixabay

5. Lubenica i mrkve

Budući da je dobro piti mnogo vode kada imate migrene, namirnice kao što su lubenice, mrkve, krastavci i celer mogu jako pomoći. Dehidracija je jedan od glavnih uzročnika migrena tako da morate paziti na unošenje vode u tijelo u bilo kojem obliku.

6. Kvinoja i kelj

Uz druge pogodnosti za zdravlje, kvinoja i kelj su odlični u sprječavanju migrena. Sadrže riboflavin, magnezij i željezo, kvinoja se bori protiv migrena, a kelj je bogat omega-3 kiselinama i vlaknima te brani od napada migrena.

7. Jogurt

Prema istraživanjima, riboflavin, dio vitamina B, je najučinkovitiji u borbi protiv migrena, a jogurt obiluje njime. Dodajte ga svojoj redovnoj prehrani i uočit ćete promjenu jako brzo.

VIDI OVO: Čudotvorni napitak koji liječi glavobolju i migrenu

8. Sok limuna

Limun je bogat vitaminom C koji je poznat po borbi protiv migrena i zaštiti od bolesti. Kad god vas uhvati migrena, iscijedite limun, dodajte malo vode i dvije čajne žlice soli te popijte svoj pripravak – odmah ćete se osjećati bolje, piše Brightside.

Bonus – pripravak od cimeta protiv migrene

Sameljite malo štapića cimeta, dodajte malo vode stvarajući gustu smjesu. Stavite ju na vaše sljepoočnice i čelo kada imate napad migrene. Ovaj domaći pripravak se bori protiv migrena u umanjuje bol. Nakon 25-30 minuta operite pripravak.