Evo što sve liječi napitak od sode bikarbone i limuna
Foto: Pixabay

Limun i soda bikarbona pomažu pri čišćenju jetre i pružaju dovoljno vitamina C.

Kao lijek, soda bikarbona se najčešće koristi liječenje žgaravice, ali može pomoći i kod liječenja akni i kandide. Smjesa sode bikarbone i limuna korisna je za čišćenje lica i uklanjanja mrtvih stanica kože, ali i za izbjeljivanje zuba.

Neki smatraju da kombinacija sode bikarbone i limunova soka može pomoći u liječenju raka. Mnoge se namirnice smatraju antikancerogenima, naročito prirodni sastojci koji su antioksidansi i alkani.

Ipak, samo zato što imaju te prednosti ne znači da nam mogu pomoći u liječenju raka, no imaju neke koristi za sprječavanje nastanka raka.

VIDI OVO: Pola limuna i soda bikarbona: Evo što sve liječi ova moćna kombinacija

Zdrava prehrana koja uključuje limun i sodu bikarbonu ima prednost na zdravlje jer:

1. Alkalizira

Kombinacija limuna i sode bikarbone ima alkalizirajuće djelovanje na tijelo što pomaže kod acidoze – stanja prekomjerne kiselosti krvi koje nastaje kada bubrezi ne izbacuju kiselinu iz tijela ili kada tijelo proizvodi previše kiseline. Također je odlično sredstvo za zdravlje bubrega, jer pomaže pri izbacivanju toksina iz tijela.

2. Soda bikarbona i limun su dobri za probavu

Kombinacija limuna i sode bikarbone odlična je za poboljšanje probave, ali pomaže i kod nadutosti i refleksa želudca.

3. Soda bikarbona i limun čiste jetru

Limun i soda bikarbona pomažu pri čišćenju jetre i pružaju dovoljno vitamina C, fosfora i antioksidansa za zadovoljavanje svakodnevnih potreba.

VIDI OVO: Soda bikarbona u nekim situacijama može biti opasna

Ono što je najbitnije za dobro zdravlje jest održavanje pH vrijednosti u tijelu. Idealna pH vrijednost krvi trebalo bi da bude blago bazna, oko 7.4 pH, ali stvaranje idealne svakodnevne razine pH u tijelu može biti teško.

Toksini kojima smo izloženi kroz hranu, okolinu, način života i stres mogu stvoriti kiselost organizma što potiče širenje kancerogenih stanica.

Korištenje sode bikarbone može pomoći kod usporavanja rasta kancerogenih stanica i ravnoteže unutrašnjosti tijela tako da stanice ne mogu preživjeti. U slučaju raka, to znači promjena unutarnjeg stanja iz kiselog u bazno.

VIDI OVO: SODA BIKARBONA I MED: Lijek koji uništava najopasnije bolesti

Recept

Pomiješajte sok pola limuna i 1 žličice sode bikarbone u čaši vode i popijte.

Samo pripazite da popijete napitak 30 minuta prije i barem 2 sata nakon obroka jer će u suprotnom ovaj napitak neutralizirati želučanu kiselinu koja je neizostavna za probavu, piše Dnevno.hr.