On te nikad neće prestati držati za ruku

On te nikad neće prestati držati za ruku

Bez obzira kroz što prolaziš, On te nikad neće prestati držati za ruku. Jednom kad je staviš u Njegovu, On je ne ispušta.

Kad staviš ruku u Božju ruku, On je zgrabi i ne pušta. Pomisli na Josipa. Braća su ga se odlučili riješiti i prodali ga u ropstvo u Egipat. Josip nije učinio nikakvo zlo, nije zaslužio da ga tako užasno maltretiraju, ali eto roba i zarobljenika u Egiptu.

Ali Bog nikada nije pustio Josipa, držao ga je cijelo vrijeme za ruku, jer Josip nikada nije napustio vjeru u Boga. Bog ga je iskoristio da mnoge ljude, uključujući vlastitu obitelj, izbavi od gladi. Pitam se koliko je puta, dok je sjedio u tom zatvoru, samo želio odustati. Izgledalo je beznadno, ali Bog ga nije ostavio.

Bog ne napušta i ne ostavlja svoje ljude

U Bibliji imamo mnogo prekrasnih ilustracija kako Bog i dalje ne napušta i ne ostavlja svoje ljude. Sjetite se Ilije (1. Kraljevima 18). Sjećate se da je s velikom hrabrošću izazvao sve Baalove proroke, a njihov ih poganski bog nije mogao izbaviti. Ilija je trijumfirao nad svim tim zlom, dokazujući da je Bog jedini pravi Bog. Bila je to nevjerojatna pobjeda.

Ali već sljedeći dan hrabri Ilija postaje kukavica, bojeći se jedne žene, Jezabele, koja mu je prijetila da će ga ubiti, jer je poubijao Baalove proroke. Odjednom ga je počeo hvatati strah za život. Ali Bog je cijelo vrijeme bio uz njega, odgajao ga i naučio prekrasne lekcije.

Jeste li vi danas puni straha? Jeste li u situaciji u kojoj sve izgleda beznadno? Osjećate li se bezvrijedno i sigurni ste da vašoj teškoj situaciji nema kraja? Neka vas ohrabri ono što se dalje događalo u Ilijinom životu.

Kako se Ilija oporavio? Prije svega trebao mu je malo odmora i malo hrane. Kad se fizički iscrpite, to će utjecati na vas i duhovno i emocionalno. Tako ga je Bog smjestio na mirno mjesto radi odmora i hrane. Zatim je podsjetio Iliju na to tko je On, pomogao mu je da nadvlada sažaljenje koje je osjećao, a zatim je poslao Elizeja da mu bude suputnik i suradnik.

Bog nikada nije napustio Iliju, a ako ste Božje dijete, neće napustiti ni vas.

On te nikad neće prestati držati za ruku

Bit će situacija u vašem životu kada ćete poželjeti pustiti Božju ruku. Željet ćete odustati od svoje predanosti Kristu kad vremena postanu teška. Ali Bog vas neće pustiti – nikad. Jednom kad stavite ruku u Njegovu, On je ne ispušta.

U sjenici svojoj on me zaklanja u dan kobni; skriva me u skrovištu Šatora svoga, na hridinu on me uzdiže. (Psalam 27, 5)

Biblija kaže da neprijatelj naše duše, Sotona, obilazi kao ričući lav, tražeći koga da proždre. Petar na to kaže: “Njemu se oduprite tvrdi u vjeri i znajte, da iste muke podnose vaša braća u svijetu! A Bog svake milosti, koji vas pozva na vječnu svoju slavu u Kristu Isusu, on će vas, iza malo muke, usavršiti, okrijepiti, utvrditi.” (1. Petrova 5, 9-10)

Bez obzira je li vaša patnja posljedica vašeg grešnog postupanja ili su to samo životne poteškoće, Boga nije iznenađen i namjerava to iskoristiti za vaše dobro. On će vas uvijek držati za ruku. Vjerujte Mu!

PROČITAJTE JOŠ: