Nema veće ljubavi od ove
Foto: Pexels

Nema veće ljubavi od ove: položiti život za druge. Rijetko tko bi to učinio za druge. Ali Isus je to učinio za nas grešnike.

Najljepši primjer ljubavi na zemlji je onaj roditelja prema svojoj djeci. Malo je toga što većina majki ili očeva ne bi učinila za svoje dijete. Ako bi kamion predstavljao prijetnju za dijete, ne bi nas iznenadilo kad bi bez ikakvog razmišljanja roditelj skočio pred vozilo.

Ne biste li voljeli da se o vama netko brine s takvom ljubavlju? Možete to iskusiti. Bog to želi! Njegova ljubav prema vama daleko je dublja od ljubavi zemaljskih roditelja. Ono što je On učinio za nas je dokaz. Rimljanima 5, 8 kaže da je, dok smo živjeli u neposluhu, poslao svog Sina jedinca da umre na križu za nas.

Nema veće ljubavi od ove

Razmislite o ocu koji se odriče svog djeteta zbog ljudi koji se odluče pobuniti protiv njega. Kakva strahovita žrtva i cijena! Isusova smrt je zamijenila kaznu koju smo zaslužili.

“Bog je tako ljubio svijet da je dao svoga jedinorođenog Sina da ne pogine ni jedan koji u nj vjeruje, već da ima život vječni.” (Ivan 3, 16)

Ništa ne može zamijeniti ono što je učinio za nas na križu. Kad je umro za naše grijehe, dao nam je nadu za koju nikada nismo mislili da je moguća. Samo odvojite minutu i razmislite što je Isus učinio za vas. Razmislite o tome kakav je to osjećaj morao biti kad je bio prikovan za križ. Kakvu je veliku patnju proživio za nas.

Dok je visio na tom križu, trpio je više nego što ćemo ikad znati. Svaka je kap krvi bila otkupnina za naše grijehe. Dok je visio na križu, povikao je iz sveg glasa: “Eli, Eli, lema sabahtani?” To će reći: “Bože moj, Bože moj, zašto si me ostavio?” (Matej 27, 46). Svaku bol u srcu, koja dolazi od grijeha, osjećao je. Osjetio je svu sramotu i krivnju koja prati grijeh. Budući da je Gospodin platio najvišu cijenu za naše grijehe, može nam se oprostiti. Njegova žrtva donijela nam je milost.

“Njegovom krvlju imamo otkupljenje, otpuštenje prijestupa po bogatstvu njegove milosti.” (Efežanima 1, 7)

Ako prihvatimo taj dar i odlučimo slijediti Boga, On nas više neće smatrati krivima. Umjesto toga, opravdava nas, čini nas pravednima i mijenja našu krajnju sudbinu: umjesto da se suočimo s vječnom odvojenošću od Njega, mi ćemo vječno uživati ​​u Njegovoj prisutnosti. Štoviše, svemogući Bog nas zauvijek prihvaća kao svoju djecu. Naš nebeski Otac nas vodi, štiti i savjetuje dok hodamo kroz život – i obećava nam da smo u Njemu sigurni tijekom cijele vječnosti.

Molitva zahvale za Božju ljubav

Gospodine, hvala što si došao na ovaj svijet i svojom žrtvom pružio nadu svakom grešniku. Tvoja žrtva i meni daje nadu. Znam da ćeš mi oprostiti grijehe, jer si ih ponio na križ. Zahvalan sam na Tvojoj milosti. Hvala što se tako požrtvovno brineš za moju dobrobit.

Bio sam izgubljen, ali Ti si ipak došao po mene. Ništa što sam ikad učinio nije bilo dovoljno da se prestaneš brinuti o meni. Hvala što si me izvukao iz tame u svoje svjetlo. Nikad to ne bih mogao sam učiniti. Hvala što vidiš moju vjeru i brineš se za nju. Sve što jesam dugujem Tebi. Ti si razlog zbog kojeg se nadam da ću živjeti u nebeskom kraljevstvu. Zahvaljujem Ti na spasenju. Neka me Tvoj Duh vodi u posvećenju i pripremi za susret s Tobom. Amen!

PROČITAJTE JOŠ: