5 biblijskih stihova koji će vam pomoći u borbi protiv požude

5 biblijskih stihova koji će vam pomoći u borbi protiv požude
Foto: Unsplash

Protiv požude se treba boriti, jer ona najčešće vodi ka seksualnom nemoralu. Biblijski stihovi nam mogu biti od velike koristi u toj borbi.

Požuda ne dolazi od Boga i On ju mrzi. Požuda nas dovodi da mislimo kako ćemo biti sretniji i zadovoljniji kada bismo imali osobu koju trenutno nemamo. Obično se takva požuda usredotočuje na seksualni angažman. Što više razmišljamo o toj osobi, raste naša sebična želja za stimulacijom. Bogu je to sve neprihvatljivo i On ne želi da se dovodimo u takve situacije.

Kako se boriti protiv požude? Ovi biblijski stihovi vam mogu pomoći i odvratiti vas od toga grijeha.

1. Evanđelje po Mateju 5, 28

A ja vam kažem: Tko god s požudom pogleda ženu, već je s njome učinio preljub u srcu.

Isus ne zabranjuje pogledati u nekoga, već zabranjuje “požudno” pogledati, jer je to onda preljub u srcu. Nema ništa loše u čašćenju nečije ljepote, niti se trebamo osjećati krivi zbog težnje ka vlastitom ispunjenju ili ako imamo osjećaj privlačnosti prema nekome suprotnog spola.

PROČITAJTE: 7 savjeta kako se boriti s požudom

2. Prva Korinćanima 6, 18

Bježite od bludnosti! Svaki grijeh koji učini čovjek, izvan tijela je, a bludnik griješi protiv svojega tijela.

Sjesti, dati si oduška i razmišljati o nekoj osobi može biti kobno, jer može voditi ka seksualnoj nemoralnosti. Sve nečiste misli valja podrediti Bogu i moliti Ga za oslobođenje.

3. Prva Timoteju 6, 11

A ti se, Božji čovječe, toga kloni! Teži za pravednošću, pobožnošću, vjerom, ljubavlju, postojanošću, krotkošću!

Apostol Pavao je uputio Timoteja da bježi od “toga” i slijedi pobožnost. Od čega je Timotej trebao bježati? Ako pročitamo nekoliko prethodnih stihova, možemo vidjeti da to uključuje požudu u srcu za stvarima poput novca ili žudnju za drugim stvarima (1. Timoteju 6, 7-10).

4. Druga Timoteju 2, 22

A mladenačkih se strasti kloni! Teži za pravednošću, vjerom, ljubavlju, mirom sa svima koji iz čista srca prizivlju Gospodina.

Bog poziva sve vjernike da žive onako kako je Njemu ugodno.

5. Kološanima 3, 5

Umrtvite dakle udove svoje zemaljske: bludnost, nečistoću, strasti, zlu požudu i pohlepu – to idolopoklonstvo!

Ako hodamo po Duhu i ne dopustimo da nas tjelesne želje vuku, nećemo tolerirati grijeh u našem životu. Duh Sveti će nas uvijek iznova podsjetiti što bi moglo biti pogubno za nas.