Hoćemo li prepoznati jedni druge u nebu?

Hoćemo li prepoznati jedni druge u nebu? Prijeđimo na stvar s odgovorom od jedne riječi – “Da!” Odgovor od dvije riječi bi bio: “Da, naravno!” A odgovor od četiri riječi bi bio: “Možete računati na to.”

Ali budući da ste mudar i pronicljiv čitatelj, htjet ćete više od jedne riječi od pastora o ovoj temi. Htjet ćete o tome pročitajte u svojoj Bibliji.

Zato ću vam dati sedam stihova iz Pisma koje sam koristio kako bih pomogao ljudima koji se pitaju hoće li opet vidjeti svoje voljene u nebu. Sve ovo ukazuje da ćemo se poznavati u uskrsnuću, a neki od ovih stihova ukazuju da ćemo se prepoznati odmah nakon smrti.

1. David i njegov sin

Kralj David je imao sina koji umro kao mala beba. Kada je mali dječak umro, David je rekao: “Ja ću otići k njemu.” (2. Samuelova 12,23).

David je znao da će opet vidjeti svog sina u prisutnosti Gospodnjoj, a saznanje da će biti opet sa sinom koga je volio mu je donijelo utjehu u njegovoj žalosti.

2. Abrahram, Izak i Jakov

Naš Gospodin je rekao da će mnogi doći s istoka i zapada i jesti za stolom “s Abrahamom, Izakom i Jakovom.” (Matej 8,11).

Abraham je bio otac Izaka i djed Jakova, a u nebu on uživa u društvu svog sina i unuka, dok Jakov uživa u društvu svog oca i djeda.

3. Isus i učenici

Isus je rekao učenicima: “A kažem vam: ne, neću od sada piti od ovog roda trsova do onoga dana kad ću ga – novoga – s vama piti u kraljevstvu Oca svojega.” (Matej 26,29)

Jedanaestorica, koji su s Isusom na zemlji jeli Posljednju večeru, će jesti i piti s Njim u nebu. Petar, Jakov, Ivan i drugi će biti poznati po imenu u nebu, kao što su i bili na zemlji.

4. Mojsije i Ilija

Kada se Isusova slava pokazala u preobrazbi, rečeno nam je da “ukazaše im se Mojsije i Ilija te razgovarahu s njime.” (Matej 17,3).

Ovo je fascinantno, jer kada su se Mojsije i Ilija ukazali, nisu imali uskrsla tijela. Bili su duše koje su se mogle vidjeti, kao anđeli koje su vidjeli pastiri, i kao duše pod oltarom koje je vidio Ivan (Otkrivenje 6,9). Iako su i dalje čekali da se obuku u uskrslo tijelo, Mojsije i Ilija su bili prepoznati. Bili su prepoznatljivi, i mogli su razgovarati. Ovo nam dosta govori o svjesnoj radosti zajedništva koje vjernici doživljavaju odmah nakon smrti u prisutnosti Gospodnjoj.

5. Okupljene duše na nebu

Pisac Poslanice Hebrejima govori o “dusima savršenih pravednika”, to jest, o dušama vjernika u prisutnosti Isusa. Ove duše, on nam govori, su okupljene u “Crkvi prvorođenaca” (Hebrejima 12,23). Upravo sada, u nebu, okupljeni su duhovi savršenih pravednika. Okupljeni označava zajednicu, a zajednica označava odnos.

6. Pavao i Solunjani

Pavao je objasnio da vjernici koje je volio na zemlji će biti njegova radost u raju. “Ta tko li će biti naša nada, radost ili vijenac dični – zar možda ne i vi? – pred Gospodinom našim Isusom o njegovu dolasku? ” (2. Solunjanima 2,19). Kada Pavao ovo govori, on jasno očekuje da će odnosi koje je započeo na zemlji nastaviti i u nebu.

7. Okupljanje voljenih vjernika

Kada Pavao piše vjernicima koji žale za gubitkom voljene osobe, daje im ovu utjehu: “a zatim ćemo mi živi, ​​preostali, zajedno s njima biti poneseni na oblacima u susret Gospodinu, u zrak.” (1. Solunjanima 4,17).

“S njima” se odnosi na vjernike koji su sada u prisutnosti Gospodnjoj. Žena koja žali za gubitkom svog voljenog muža ima utjehu u spoznaji da će, kada Gospodin dođe, ona opet biti s njim. Sinovi i kćeri koji žale za gubitkom vjernog oca ili majke mogu naći utjehu u ovom sretnom okupljanju, kada ćemo biti ujedinjeni s onima koji su otišli prije nas u prisutnost Gospodnju.

Ovo je više nego dovoljan odgovor na pitanje za mene, a nadam se da je i vama. Kršćani koji znaju i vole se na zemlji, će se poznavati i voljeti u nebu.

Autor: Colin Smith; Prijevod: Ivana R.; Izvor: Unlockinthebible.org