Kad smo bez nazočnosti Božje u sebi, osjećamo se bespomoćni usred svijeta i njegovih potreba. Ne zaboravite riječi Gospodina: ”Primit ćete snagu pošto Duh Sveti dođe na vas” (Dj 1,8). Zaključak je da sila treba biti Njegova, a ne vaša. Vi trebate biti posrednik kroz koji će teći Njegova ljubav, milost i istina. Jeste li primili tog starijeg partnera? Jeste li Ga uzeli u to svoje srce? Jeste li primili Duha Svetoga otkad ste povjerovali?

Želim da uz molitvu ozbiljno razmislite nad tim stvarima iz dva razloga. Prvi je da trebate Duha Svetoga za svoj vlastiti život i iskustvo. Drugi je da bolesni, izgubljeni i opterećeni u ovom slomljenom svijetu trebaju službu i pomoć koju vi možete dati. Ali ne možete to dati i biti učinkoviti bez nazočnosti Duha Svetog u sebi. U životu postoje stvari od sjedenja na stolcu izvršne vlasti. Postoji plemenitiji zadatak od skupljanja bogatstva.

Svijet treba Isusa i u providnosti Božjoj našem se Gospodinu svidjelo da svijet dosegne kroz Duhom ispunjene kanale i Duhom ispunjene živote. Bogu se svidjelo da kroz ludost propovijedanja spasi one koji budu vjerovali. Ne osjećate li potrebu za Duhom Svetim? Ne postoji li glad u vašem srcu za krštenjem Duhom Svetim?

Kad sam prije nekoliko godina bio pastor određene crkve, jedna obeshrabrena djevojka je došla k meni i rekla: ”Brate Price, hoćete li prihvatiti moj otkaz kao vjeroučiteljice? Ne mogu dalje. Jednostavno ne mogu raditi taj posao.” Znao sam za njezinu obeshrabrujuću situaciju, ali isto tako, znao sam da je na mjestu gdje Bog želi da bude. Razmislio sam na trenutak. Zatim sam se okrenuo k njoj i rekao: ”Prihvati ću tvoj otkaz, ali pod jednim uvjetom.”

”A to je?”

”Moj uvjet je, sestro, da svoj otkaz predaš na pravilan način. Kad čovjek ulazi u posao s partnerom, ne može ga napustiti bez da najprije obavijesti svog partnera. Mislim da je pošteno da partner razmotri i posavjetuje se. Zatim, kad se obojica slože da su propali, vrijeme je da napuste brod.”

”Gospodine, ne razumijem vas”, rekla je.

”Hoćeš, za minutu”, odgovorio sam. ”Umjesto da kažeš kako ti to ne možeš raditi, trebali bi reći: ‘Mi ne možemo raditi taj posao.’ Želim da mi ponovno dođeš i kažeš za otkaz sljedećim riječima: ‘Brate Price, Duh Sveti i ja ne možemo dalje nastaviti u ovom poslu. Iznad naše snage je da ga obavljamo. Mi predajemo naš otkaz.”’

Trenutak je gledala u pod, a zatim rekla: ”Ne mogu to reći.” Rekao sam joj da ako ne može to reći, onda nema pravo dati otkaz. Počela je plakati. Spustila se na koljena. Vratila se na posao i obavila veličanstven program za Boga. Vrlina je priznati svoju slabost. Vjera je računati na snagu Gospodnju.

Autor: Charles S. Price

IZVORPut života, br. 399