Nigdje nismo sigurni osim u Božjim rukama

Nigdje nismo sigurni osim u Božjim rukama

Nigdje nismo sigurni osim u Božjim rukama. One su toliko moćne i štite naš život od propasti. Ništa nam ne može nauditi.

“Otac moj, koji mi ih dade, veći je od svih i nitko ih ne može ugrabiti iz ruke Očeve.” (Ivan 10, 29)

Danas se odmarajte u ljubavi i zaštiti nebeskog Oca. Svemogući Bog je tvoj štit i tvrđava. Onaj koji je veći od svih, jači od svih, svemogući, sveprisutni Bog, obećao je da će se brinuti za vas. I zapečatio je to obećanje krvlju svoga voljenog Sina.

Nigdje nismo sigurni osim u Božjim rukama

Kada čitamo naše Biblije, nevjerojatno je vidjeti koliko su često pisci pisali upravo o toj stvari. Željeli su dati ljudima do znanja da je Bog tu, da mu je stalo i da djeluje.

U Rimljanima 8 Pavao želi da znamo da nas ništa ne može odvojiti od Božje ljubavi u Isusu Kristu. A to znači da je Bog aktivan u svemu za naše dobro. U Filipljanima 1, 6 Pavao naglašava da možemo biti sigurni da će Bog dovršiti ono što je započeo. On je tu. Stalo mu je. Dovest će nas kući.

Knjiga Otkrivenja potvrđuje da Bog sve kontrolira i da će sve nepravde biti ispravljene. Cijela Biblija govori ove istine. Bog je tu. Bog sve drži. Čak i kad nismo svjesni, Bog nas obavija svojim rukama.

Čega se bojati? Ako ste u Božjim rukama, tko vam može nauditi? Tko vas može oteti iz Njegovih ruku?

Samo Mu vjerujte

Vaš je posao samo da Mu vjerujete, odmarate se u Njegovoj snazi ​​i slijedite Ga kamo god vas vodi.

Sve dok ostanete u tvrđavi Njegove ljubavi, uvijek ćete biti na sigurnom, bez obzira koje se nevolje događaju vani – bilo da je riječ o virusima, financijskoj oluji, prirodnim katastrofama, ratovima; sigurni ste od svega.

“Pa nek’ padaju tisuće kraj tebe, deseci tisuća s desne tvoje, tebi se neće primaći!” (Psalam 91, 7)

Čak i ako cijeli svijet tone u propast, i dalje ćete biti sigurni u korablji Božje ljubavi i zaštite.

“Gle, u dlanove sam te svoje urezao, zidovi tvoji svagda su mi pred očima.” (Izaija 49, 16)

Bog kaže: “Ti si urezan na dlanovima Mojih ruku. Ti si neprestano preda Mnom.” Zastanite i bacite pogled na dlanove. Zamislite da su to Božje ruke i da ste upravo na njima …. Naši putovi neprestano su pred Njim. Niti trenutak života ne prolazi, a da On ne zna točno gdje smo, što radimo i kako se osjećamo.

Molitva dana

Nebeski Oče, hvala što me uvijek čuvaš. Vjerujem u snagu Tvojih moćnih ruku. Čega se bojati dok si sa mnom?!

Blagoslovi me i čuvaj me. Neprestano me okružuj Tvojom zaštitom i naklonošću. Želim ovaj dan proživjeti za Tebe. Tebi neka je slava i čast za sve!

U Isusovo moćno ime, amen!

PROČITAJTE JOŠ: