Evo što sotona želi da mislimo dok nema odgovora na molitvu

Evo što sotona želi da mislimo dok nema odgovora na molitvu
Foto: Pexels

Lako je postati obeshrabren i sumnjičav dok čekamo da Bog odgovori na našu molitvu. 

Naša duša čeka Gospoda: On nam je pomoćnik i zaštitnik! (Psalam 33, 20)

Čekanje je uvijek teško, ali kada prođu dani, tjedni pa čak i mjeseci, a naše molitve nisu uslišane, često mislimo da nas je Bog zaboravio. Možda će nas svakodnevne obveze zaokupiti tijekom dana, ali noću se teško oduprijeti tjeskobnim mislima. Brige nam izgledaju sve većima, a noć beskonačnom. Zbog zabrinutosti nam se čini nemogućim suočiti se s novim danom.

Dok čeka, psalmist postaje sve malodušnijim (pročitajte Psalam 13, 2). Osjeća se zaboravljenim i pita Boga: “Dokle će se još moj neprijatelj nada mnom podizati?” (r. 3) Kada čekamo da Bog riješi našu situaciju ili odgovori na molitvu koju uporno ponavljamo, lako je biti obeshrabren.

VIDI OVO: Bog te nije zaboravio!

Sotona nam šapće da nas je Bog zaboravio i da se stvari neće promijeniti. U napasti smo da počnemo očajavati. Zašto čitati Bibliju i moliti se? Zašto odlaziti u crkvu i susretati druge vjernike? No, duhovnu snagu i ohrabrenje najviše trebamo baš onda kada čekamo. To nam pomaže da ostanemo postojani i osjetljivi na vodstvo Duha Svetoga.

Psalmist je imao lijek. Usredotočio se na sve što je znao o Božjoj ljubavi, podsjećao se na prijašnje blagoslove i odlučio je slaviti Boga koji ga neće zaboraviti. Učinimo to i mi.

Autorica: Marion Strou