”...i kad otvori, nitko neće zatvoriti…” Otkrivenje 3, 7

Isus je stražar na ulazu u raj i svakoj vjernoj duši otvara vrata. Kako se radujemo pri spoznaji da je vjera u Njega zlatni ključ koji otvara vrata vječnosti!

Dušo moja, nosiš li ovaj ključ u svojim grudima ili se uzdaš u neki drugi koji će te na kraju razočarati? Čuj ovu propovjednikovu prispodobu i dobro je zapamti: Veliki Kralj je priredio gozbu i javio cijelom svijetu da nitko neće moći doći osim onih koji donesu najljepši cvijet iz svog vrta, cvijet koji se svidi kralju. Tisuće ljudi se skuplja pred vratima i svaki za kralja donosi cvijet koji najviše cijeni, ali gomila je otjerana i ne može ući u svečane prostorije. Neki nose u svom naručju otrovno velebilje praznovjerja, poneki lepršave makove Rima, drugi kukutu samopravednosti. Ništa od ovoga kralj ne voli, donositelji su otjerani od bisernih vrata.

Dušo moja, jesi li sebi izabrala ružu šaronsku? Imaš li ljiljan iz doline stalno na svojim grudima? Ako je tako, kad dođeš pred nebeska vrata, spoznat ćeš njihovu vrijednost.

VIDI OVO: 8 laži o raju u koje kršćani ne smiju vjerovati

Dovoljno je pokazati ovo izabrano cvijeće i vratar će ti otvoriti, ulaz ti je slobodan jer ovoj ruži vratar uvijek otvara vrata. Sa šaronskom ružom u ruci pronaći ćeš svoj put čak do prijestolja samoga Boga jer u cijelom nebu ne postoji ništa što bi nadmašilo njenu blistavu ljepotu. Od sveg cvijeća koje cvjeta u raju, niti jedno se ne može natjecati s »Ljiljanom u dolini«.

Dušo moja, prihvati ovu krvavo crvenu ružu s Golgote u vjeri i nosi je s ljubavlju, čuvaj je, pazi da ostane svježa. Bit ćeš blažena i blagoslovljena. Isuse, budi zauvijek moj Bog, moje nebo i moje sve u svemu.

Autor: Charles Spurgeon