NaslovnicaŽivot5 stvari koje trebate učiniti kada osjećate kao da ste zapeli u...

5 stvari koje trebate učiniti kada osjećate kao da ste zapeli u životu

Postoje situacije u vašem životu kada osjećate kao da ste zapeli u životu, ne možete napredovati i čekate da netko ili nešto dođe da promijeni vašu situaciju? Ovih 5 stvari vam mogu pomoći.

Možda prolazite kroz razdoblje nezaposlenosti ili ste na poslu pretrpani zadacima. Ako ste bolesni i čini vam se da život teče dalje bez vas, može biti jako teško. Čekanje supružnika ili čežnja za bebom može biti podjednako teško.

Život ima čudnu naviku da neprestano ide naprijed, sviđalo se to nama ili ne. Na nama je izbor: možemo provoditi dane žudeći za boljim sutra ili možemo slaviti Isusa danas, jer to je zapravo sve vrijeme koje imamo.

Isus vidi vaše srce i poznaje svaku vašu čežnju. Bez obzira na situaciju u kojoj se trenutno nalazite, znajte da je Krist Kralj nad svime i da Njegovom oku ništa ne promiče. Možda će vas složenost vaše situacije dovesti bliže Njemu, tako da možete znati da je Isus vrlo trenutna pomoć u nevolji (Psalam 46, 1).

5 stvari koje trebate učiniti kada osjećate kao da ste zapeli u životu

1. Molite se

Govorite Bogu o svojoj situaciji. Zamolite ga da vam pomogne i otkrije što vam pokušava pokazati u ovoj sezoni. Kada je Jona bio u utrobi ribe, bio je itekako “zaglavljen”. No, u Bibliji piše: “Iz utrobe riblje stade Jona moliti Jahvu, Boga svojega. On reče: ‘Iz nevolje svoje zavapih Jahvi, i on me usliša; iz utrobe Podzemlja zazvah, i ti si mi čuo glas.'” (Jona 2, 2-3) Iako vi niste u utrobi ribe, ipak možete uzeti poruku od Jone – molite se Bogu i On će vas uslišati.

2. Gledajte prema nebu

Jeste li otvorili svoju Bibliju? Tamo ćete pronaći Božju Riječ za Njegov narod koja se proteže kroz stoljeća. Usmjerite pogled na Boga, a ne na okolnosti. Slušajte što je rekao i pronađite utjehu u istini koja je otkrivena na stranicama Njegove Riječi. Neka Duh Sveti obnovi vašu nadu da ste u Kristu i da vas čeka vječnost s Njim. On je kruh vaš svagdašnji i voda živa za svaku potrebu. Oslonite se na Njega svakodnevno i otpustite želju da kontrolirate svoj život.

Dok provodite vrijeme u Bibliji, dopustite Bogu da skrene vašu pozornost i na potrebe drugih. Koga danas možete voljeti i tješiti istom ljubavlju i utjehom koju ste primili od Njega?

3. Razmišljajte o biblijskim primjerima

Božje namjere nisu “zapele”, a Njegov plan postoji još prije postanka svijeta. Međutim, bilo je trenutaka kada je Božji narod izgledao kao da je zapeo u svojoj situaciji. Josip je ostao u zatvoru još dvije godine jer ga je njegov suzatvorenik zaboravio kada je pušten. Ipak, na kraju će postati najviši faraonov službenik, gospodar cijelog Egipta i spasit će svoju obitelj i zemlju od gladi.

Židovski narod je čekao obećanog Mesiju koji će ih izbaviti. Možemo vidjeti da su se ta obećanja ispunila dolaskom Isusa, koji spašava i Židove i pogane i izbavlja ih od vlasti grijeha i smrti.

Dok čitamo Bibliju, znamo ishod ovih situacija, a također znamo da će se Isus jednog dana vratiti. Ali više nismo “zaglavljeni” u svom grijehu, jer nas je On oslobodio svojom krvlju i žrtvom na križu. Možemo čekati Njegov povratak, klanjati se i zahvaljivati, govoreći drugima o ovoj radosnoj vijesti.

4. Iskoračite u vjeri

Postoji li nešto što praktično možete učiniti kako biste pridonijeli situaciji u kojoj se nalazite? Razmislite o malim načinima da napravite korak po korak. Razvijte redovite navike i ritam kretanja.

PROČITAJTE: 5 razloga zašto Bog dopušta oluje u našem životu

Ako se stvari ne mijenjaju na način na koji ste se nadali, pogledajte kako bi to Bog mogao koristiti. Možda želi obnoviti vaše pouzdanje i ovisnost o Njemu. Možda dopušta situaciju radi poboljšanja vašeg karaktera i stavova. Ne radi se o nama, nego uvijek o slavi Božjoj po nama!

5. Zapamtite da ste postavljeni sa svrhom

Bog zna sve o vašoj situaciji. On brine za vas, čak i kada se čini da vaše molitve za promjenu ostaju neuslišane. Estera je uz Božju pomoć uspjela doći pred kralja Ahasvera da spasi židovski narod, dovodeći u opasnost svoj život. Prije nego što je pristupila kralju, zamolila je svoj narod, Židove, da poste tri dana i tri noći. Okolnosti su se činile nemogućima, ali Bog je upotrijebio Esteru da spasi svoj narod od zla.

Sjetimo se uvijek Boga kojem služimo, znajući da možemo doći pred Njega i vjerujmo da On djeluje u svim okolnostima. Možda smo postavljeni tu gdje jesmo “za vrijeme kao što je ovo” (Estera 4, 14).

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare