NaslovnicaDuhovnostSudnji dan za vjernike i nevjernike - po čemu će se razlikovati?

Sudnji dan za vjernike i nevjernike – po čemu će se razlikovati?

Sudnji dan neće biti jednak za vjernike i nevjernike. Dok će vjernici dobiti nagrade na temelju svojih djela, nevjernici će biti osuđeni za cijelu vječnost.

Oni koji vjeruju u Isusa ne trebaju se bojati Sudnjeg dana. U stvari, kršćani se mogu radovati, jer će dobiti vječnu nagradu, na temelju njihovih djela. No bilo bi mudro kada bi svi ljudi razumjeli kako Biblija gleda na nadolazeće vrijeme suda. 

Na koji će se način Sudnji dan razlikovati za vjernike i nevjernike? Svatko onaj tko je odabrao ne imati odnos s Isusom patit će vječno odvajanje od Boga. No djela vjernika bit će nagrađena. 

Na koji će način Isus dijeliti svoje nagrade? Isus gleda na prigode koje je Bog dao nama kako bismo Mu služili, (Efežanima 2, 10) zajedno sa sposobnostima i darovima koje nam je Bog dao. Isus ne očekuje da će svatko od nas postići jednako. Isus je razmotriti naš odgovor u vezi situacija kada nam je Bog otvorio vrata gdje smo mogli služiti i na temelju toga će nas nagraditi. 

Što je s onim djelima koja smo učinili, a koja nisu bila u skladu s Božjom voljom? Takva djela bit će ocijenjena kao bezvrijedna, što znači da ćemo propustiti nagradu koju smo mogli imati. (1. Korinćanima 3, 15) 

Isus je pravedan, što znači da možemo vjerovati da će Njegov sud biti pravedan i pošten. Kako mislite da će Isus prosuditi vas? Molim za to da imate snage slijediti Božju volju, kako bi vam jednoga dana Bog dao nagradu za vaša djela.

Autor. Charles Stanley; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Intouch.org

PROČITAJTE JOŠ: